Englezi o Dalićevom potezu s Gvardiolom: "Sad se može dokazati Guardioli"

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je da će Joško Gvardiol (21) u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo protiv Latvije (subota, 18. studenog) i Armenije (utorak, 21. studenog) igrati na lijevom boku. Dalić nije zadovoljan nastupima Borne Sose i Borne Barišića pa će Gvardiol zauzeti njihovu poziciju, koju je povremeno igrao ranije u karijeri i na kojoj ga sad koristi trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Manchester Evening News smatra da Gvardiol - uz klupske suigrače Jacka Grealisha, Rica Lewisa i Jeremyja Dokua - može iskoristiti reprezentativnu pauzu kako bi se dokazao Guardioli.

"Gvardiol će imati priliku dokazati svoje kvalitete kao lijevi bočni"

"Hrvatska mora osvojiti više bodova od Walesa kako bi se izravno plasirala na Europsko prvenstvo. Hrvatska će igrati protiv Latvije i Armenije, a Wales protiv Armenije i vodeće Turske. Hrvati u tome moraju uspjeti bez ozlijeđenog Matea Kovačića, dok će Joško Gvardiol dobiti novu poziciju. Izbornik će kopirati City i staviti Gvardiola na lijevi bok.

Ako je to dobro rješenje za osvajače Lige prvaka, onda je dobro i za Hrvatsku, barem se tako čini. Gvardiol će imati priliku dokazati svoje kvalitete kao lijevi bočni.

Nakon što mu je Guardiola rekao da nije spreman prebaciti se sa stopera u vezni red, Gvardiol ima šansu pokazati zašto bi trebao biti prva opcija u velikim utakmicama umjesto Nathana Akea. To će biti osobito potrebno ako ozljeda spriječi Akea u odlascima naprijed", stoji u tekstu Manchester Evening Newsa.

Hrvatska u borbi za Euro

Nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu), Hrvatska ne ovisi sama o sebi u nastavku kvalifikacijskog ciklusa. Trenutno je trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije za plasman na Euro.

Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajačica skupine. Da bi kao pobjednica skupine izborila Europsko prvenstvo u Njemačkoj, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa, a Wales ne pobijedi Armeniju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.