Englezi donijeli odluku oko Southgatea. Ishod u finalu Eura ništa neće promijeniti

Foto: EPA

ENGLESKA u nedjelju od 21 sat igra protiv Španjolske u finalu Europskog prvenstva u Berlinu. Španjolci su blagi favoriti, a za Engleze je ovo drugo uzastopno finale, nakon poraza u Londonu prije tri godine od Italije nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Uoči finala Fabrizio Romano objavio je kako Gareth Southgate ostaje izbornik Engleske i nakon Europskog prvenstva.

Ostaje unatoč kritikama

"Održani su interni razgovori u Savezu, koji je odlučio nastaviti sa Southgateom bez obzira na ishod nedjeljnog finala. Pobijedio ili izgubio protiv Španjolske, Southgate ostaje izbornik Engleske za Svjetsko prvenstvo 2026. godine." Southgate je na udaru snažnih kritika posljednjih tjedana jer je Engleska na ovom Euru bila vrlo neuvjerljiva.

Engleska je skoro ispala s Eura

Englezi su bili na rubu ispadanja u osmini finala protiv Slovačke, a onda ih je u posljednjim sekundama spasio Jude Bellingham. Engleska je u skupini završila ispred Danske, Slovenije i Srbije, a zatim izbacila Slovačku (nakon produžetaka), Švicarsku (nakon jedanaesteraca) te Nizozemsku u sudačkoj nadoknadi. Southgate Englesku vodi od 2016. godine. Ostvario je 61 pobjedu, 24 remija i 16 poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.