Englezi: Ovo je crni dan za engleski nogomet. Tuchelovo iskustvo je upitno

Foto: EPA

NIJEMAC Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski izbornik i tu će dužnost preuzeti 1. siječnja 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA). Održao je i prvu konferenciju za medije na kojoj je progovorio o raznim temama. Novinari su mu postavili i neka osjetljiva pitanja, poput onog o pjevanju himne.

"Koliko sam shvatio, to je osobna odluka. Neki pjevaju himnu, neki ne. Engleska himna je posebna. Osjetio sam atmosferu na Wembleyju kad sam sudjelovao u finalu FA kupa. U svakom slučaju, pokazat ću poštovanje prema himni i prema svojoj novoj poziciji i državi koju sad predstavljam", rekao je Tuchel.

"Nijemac s upitnim iskustvom"

Engleski list Daily Mail veoma je nezadovoljan Tuchelovim imenovanjem zbog njegove nacionalnosti. Pod naslovom "Mračan dan za Englesku" i podnaslovom "Tri lava klade se na NIJEMCA. Međutim Tuchel ima samo 18 mjeseci da dokaže da je dorastao ovome", pišu:

"Sada imamo Thomasa Tuchela, Nijemca s upitnim trenerskim iskustvom i Savez koji trči uokolo poput kokoši bez glave u panici da bude prvi prije Manchester Uniteda u lovu na trenera. Lee Carsley očito nije bio pravi čovjek, ali je li ovo STVARNO najbolje što možemo? Zar nitko nije naučio ništa iz stava Svena Gorana Erikssona i Fabia Capella "uzmi novac i bježi"?

A što to govori o engleskom sustavu treniranja? Kako uvredljivo, neuko i neoprostivo kratkovidno. Bi li Španjolska ili Francuska prihvatile ovaj pristup? Možda smo mogli napraviti iznimku za moćnog Pepa Guardiolu, ali sada imamo čovjeka koji nam ne duguje ništa i proći će kroz našu igru ​​s velikim čekom i bez povezanosti s navijačima ili igračima. Ovo je crni dan za engleski nogomet. Mi smo predmet podsmijeha."

Treći strani izbornik

Tuchel je nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleyja, kojemu je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u studenom, postat će treći strani trener u povijesti Tri lava nakon spomenutih Šveđanina Sven-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabia Capella (2007.-2012.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.