Englezi se dive Gvardiolu: On je Rolls-Royce. Ne mogu vjerovati da je branič

Foto: EPA

ČETVEROSTRUKI prvak Engleske Manchester City u osmom kolu Premier lige pobijedio je Wolverhampton 1:2. Jorgen Strand Larsen pogodio je za domaćine, a za goste su zabili hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol i John Stones za pobjedu u 95. minuti utakmice.

Wolverhampton je poveo vrlo rano, u sedmoj  minuti je Norvežanin Strand Larsen pogodio za vodtsvo 1:0 domaćeg sastava. Za City je izjednačio Joško Gvardiol. Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Hrvatske poentirao je u 33. minuti. Zabio je prekrasan gol svojom slabijom desnom nogom, kojom je naciljao suprotne rašlje s dvadesetak metara iskosa. Asistirao mu je Jeremy Doku, a majstorski gol našeg braniča pogledajte OVDJE.

Pretrčao najviše od igrača Cityja

Gvardiolu je to drugi gol ove sezone, u kojoj je započeo sve osim jedne utakmice Cityja u prvenstvu, a prvi je postigao protiv Newcastlea. Ukupno mu je to sedmi gol za City u 54. nastupu za klub u koji je stigao prošle godine za 90 milijuna eura iz RB Leipziga i tako postao najskuplji branič u povijesti nogometa.

Ove sezone jedan je od najboljih igrača Manchester Cityja, zbog čega mu engleski mediji pišu hvalospjeve. Gvardiol je u dosadašnjim prvenstvenim utakmicama pretrčao najviše od svih igrača Pepa Guardiole, a među braničima Građana prvi je po presječenim loptama i prijenosu posjeda u protivničku polovicu.

Nakon gola Wolvesima dive mu se i navijači na društvenim mrežama, a ovo su samo neki od komentara:

"Ako pokažu snimke Gvardiolovih golova nekome tko ne prati nogomet, ne bi vjerovali da je tip branič."

"Gvardiol je zabio šest ligaških golova u 2024. godine, više od ijednog drugog premierligaškog braniča."

"Saliba ovo, Van Dijk ono, Gvardiol je pravi Rolls-Royce."

"Gvardiol prelazi igricu."

"Gvardiol je senzacionalan."

"Gvardiol je ove godine zabio gol više od Judea Bellinghama."

"Gvardiol zabija samo senzacionalne golove."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.