Englezi u drami uoči Švicarske. Nedostaje im glavni igrač, Southgate mijenja sustav

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA u subotu u 18 sati u Dusseldorfu protiv Švicarske igra četvrtfinale Europskog prvenstva. Momčad Garetha Southgatea izvukla se protiv Slovačke, a uoči susreta s vrlo neugodnim Švicarcima ima dosta problema u sastavu, zbog čega će morati puno toga mijenjati.

Stoper Marc Guehi je u 5. minuti utakmice dobio žuti karton, to mu je bio drugi na turniru i morat će pauzirati jednu utakmicu. Osim toga, Engleska igra vrlo slab nogomet na turniru i engleski mediji nagađaju da će Southgate za ovu utakmicu promijeniti sustav i zaigrati s tri igrača u zadnjoj liniji. To je indirektno na press konferenciji potvrdio i John Stones.

"Ne bi bilo prvi put da tako igramo. To smo učinili i na prošlom Euru za utakmicu s Njemačkom i jednom na Svjetskom prvenstvu 2018., tako da problema neće biti. Imamo sreće da imamo toliko kvalitete u momčadi pa nam uopće neće trebati nekakvog uigravanja za novi sustav. Imamo još jedan trening i na njemu ćemo sve do detalja dogovoriti", rekao je Stones.

U opasnosti da ne igraju u eventualnom polufinalu su čak četvorica engleskih igrača. Jude Bellingham, Kobbie Mainoo, Phil Foden, Kieran Trippier i Conor Gallagher imaju žute kartone i ako protiv Švicarske dobiju drugi, neće moći igrati u polufinalu. Dobra vijest za njih je da se kartoni brišu u polufinalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.