Eriksson dobio nogu u Meksiku

ODLUKA o smjeni meksičkog izbornika Svena Gorana Erikssona dugo je visila u zraku, a sada je napokon postala i službena. Objavio ju je predsjednik Meksičkog nogometnog saveza Justino Compean.

"Odluka o Erikssonovoj smjeni donesena je jer ne smijemo ugroziti plasman Mekiska na Svjetsko prvenstvo. U slučaju Erikssonovog ostanka morali bi se pouzdati u pobjede u sve preostale četiri domaće utakmice da bismo se kvalificirali na SP", rekao je Compean jasno aludiravši na katastrofalan gostujući skor reprezentacije pod Erikssonom od četiri poraza i jednog remija.

Bivši izbornik engleske reprezentacije i trener Manchester Cityja napušta meksičku klupu nakon deset mjeseci rada i omjerom od šest pobjeda, jednim remijem i šest poraza.

Tko će biti novi Erikssonov nasljednik zasad nije poznato, ali kao najveći kandidati se spominju bivši trener Atletico Madrida Javier Aguirre i trener Toluce Jose Manuel "Chepo" De La Torres.

Sljedeći kvalifikacijsku utakmicu za SP 2010. u srednje i sjevernoameričkoj zoni (CONCACAF) Meksiko igra 6.lipnja na gostovanju kod El Salvadora, a trenutno je tek četvrti na ljestvici s tri osvojena boda, četiri manje od vodećeg SAD-a.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.