EUROPA LIGA

Europa liga: Getafe razbio Ajax, Manchester United zaustavljen u Belgiji

Foto: EPA

GETAFE je pobijedio Ajax 2:0 u prvoj utakmici 1/16 finala Europa lige.

Trećeplasirana ekipa španjolske  La Lige razbila je prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka i stigla do zaslužene pobjede. 

Deyverson je Getafe doveo u vodstvo u 37. minuti, a pobjedu je potvrdio Kenedy u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Koliko je Getafe bio dominantan govori podatak da Nizozemci u cijeloj utakmici nisu uputili nijedan udarac prema vrataru španjolskog sastava.

Getafe - Ajax Live Score

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Belgiji gdje je Club Brugge izvukao remi protiv Manchester Uniteda. Točnije, nije ga izvukao već ga je potpuno zaslužio, a mogli su Belgijci i do pobjede. 

Emmanuel Dennis doveo je Brugge u vodstvo u 15. minuti kad je iskoristio katastrofalnu pogrešku Uniteda i lobom s gotovo trideset metara prebacio Sergija Romera. Brugge je bio bolji do kraja prvog poluvremena i mogao povećati vodstvo, ali nije. United je u nastavku zaigrao bolje i izjednačio.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Dennisovog gola možete pogledati OVDJE.

Sličan pogodak postigao je Anthony Martial, osim što Francuz nije lobom svladao belgijskog čuvara mreže, već je driblingom prešao nekoliko braniča i onda poentirao. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Martialovog gola možete pogledati OVDJE.

Club Brugge - Manchester United Live Score

Od ostalih rezultata, valja izdvojiti veliku pobjedu Eintrachta iz Frankfurta protiv Red Bull Salzburga 4:1. Hat-trick postigao je Daichi Kamada, dok je četvrti gol djelo Filipa Kostića.

Cluj i Sevilla remizirali su (1:1) u Rumunjskoj, istim rezultatom završila je i utakmica Kopenhagena i Celtica, dok su domaće pobjede upisali Šahtar protiv Benfice (2:1) i Sporting iz Lisabona protiv Istanbula (3:1).

Inter Milan svladao je Ludogorets u Bugarskoj 2:0, a strijelci su bili Christian Eriksen i Romelu Lukaku. Dancu je to bio prvijenac u dresu milanskog kluba.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.