Premiership

EVERTON - MANCHESTER UNITED 1:3 Solskjaer došao do vrlo važne pobjede

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je savladao Everton rezultatom 3:1 u gostima u 8. kolu Premiershipa.

Everton je poveo preko Bernarda u 19. minuti, ali gosti su vrlo brzo uzvratili i preko Brune Fernandesa stigli su do preokreta. Fernandes je pogađao u 25. i 32. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Cavani u petoj minuti sudačke nadoknade susreta.

Unitedu je prijetila nova noćna mora

Obje momčadi su susret dočekale s dva vezana poraza. Everton je oba poraza zabilježio u ligi, dok je United upisao po jedan poraz u ligi i Ligi prvaka.

Pod većim pritiskom bili su gosti, posebno trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Nakon pobjede on ima najviše razloga za sreću.

Na prvu veliku šansu čekalo se do 19. minute kada obrana Uniteda lako ispada, a Everton stiže do pogotka u samo tri poteza. Golman Pickford je ispucao loptu koja nakon zračnog duela između Lindelofa i Calvert-Lewina dolazi do Bernarda koji pogađa za 1:0.

Samo šest minuta kasnije Fernandes pogađa za 1:1 nakon centaršuta Shawa. 

Everton je mogao do novog vodstva u 28. minuti kada Digne pogađa vanjski dio stative Unitedovog gola.  

United je brzo uzvratio na drugoj strani, samo što gosti nisu promašili. Fernandes je u 32. minuti postigao gol za preokret i vodstvo od 2:1. Portugalac je centaršutom tražio Rashforda koji nije uspio dodirnuti loptu glavom, ali ona je svejedno završila u golu.

Fernandes briljirao s dva gola i asistencijom, Cavani postigao prvi gol za United

S ova dva gola Fernandes je stigao do 101 gola u klupskoj karijeri. Interesantno, za prvih 50 golova trebalo mu je 235 utakmica, a za preostalih 51 samo 88 utakmica.

Do kraja poluvremena nije bilo velikih uzbuđenja, a u drugom dijelu susreta Everton je dominirao posjedom, ali do boda nije mogao doći.

U 60. minuti United je tražio penal nakon duela Pickforda i Maguirea, ali penala nije bilo.

Tri minute kasnije Everton je tražio crveni karton za Maguirea nakon starta nad Digneom, ali je branič Uniteda prošao bez opomene.

Najbolju šansu u drugom dijelu imao je Rashford u 72. minuti kada je izašao sam ispred Pickforda koji je obranio njegov udarac.

Konačnih 3:1 postavio je rezervista Cavani nakon kontranapada gostiju u petoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to prvi Cavanijev gol za United, a asistent kod pogotka bio je briljantni Fernandes.

S ova tri boda United je s 10 bodova iz sedam utakmica došao na 13. mjesto na tabeli, dok je Everton peti s tri boda više, ali i utakmicom više.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.