HRVATSKA - FRANCUSKA (16:30)

Evo gdje možete gledati mlade rukometaše u okršaju za zlato protiv Francuza

Foto: IHF

HRVATSKA rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se danas od 16:30 za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske nakon što je u subotnjem polufinalu u španjolskoj Pontevedri nadigrala Portugal 31:28 (12:9).

>Tko su mladi rukometaši koji rasturaju? Novi Lacković, nećak Darija Srne...

Iako je Hrvatska rukometna velesila, za hrvatske rukometaše ovog uzrasta to je prvo finale na svjetskim prvenstvima, dok su Francuzi bili svjetski prvaci 2015. godine, a prije dvije godine osvojili su broncu.

Ova generacija hrvatskog rukometa ima sjajne igrače koji već sada igraju ozbiljan rukomet i na seniorskoj razini. Halil Jaganjac je bio najbolji strijelac SEHA lige u Metalurgu, Ivan Martinović igra u Bundesligi, Josip Vekić je standardan u PPD Zagrebu...

>Što je to u klincima koji nas neodoljivo podsjećaju na Lackovića i Metličića?

Rukometaši Hrvatske imaju sjajnu podršku svojih starijih kolega.

Na društvenim mrežama sreću su im poželjeli Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Stipe Mandalinić i mnogi drugi. Vjeran navijač je i Darijo Srna, čiji nećak Zvonimir igra u mladoj reprezentaciji.

"Skidam kapu do poda ovim momcima. Ponosni smo i ja i cijeli stožer na njih. Rekli smo im prije utakmice polufinala, želimo vidjeti osmijeh na vašim licima, želimo da uživate. Imali ste dugačak put do toga. Kako god ova dva dana završila, vi ste napravili sjajnu stvar", rekao je izbornik Davor Dominiković.

Finale se danas igra u španjolskom gradu Vigu, a prijenos je na Sportklubu 3.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.