Evo gdje večeras gledati Dinamo protiv Bayerna u Ligi prvaka

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO od 21 sat gostuje kod Bayerna na otvaranju redizajnirane Lige prvaka. Prijenos utakmice je na kanalu Arenasport 1. Najjače nogometno natjecanje prvi put u 33 godine nema više grupnu fazu, nego se osnovni dio igra u ligaškom formatu. Prvo kolo Lige prvaka igrat će se ovoga tjedna od utorka do četvrtka, a preostalih sedam, kao i dosad, utorkom i srijedom.

Liga prvaka više nema grupnu fazu

Svih 36 klubova je u istoj ligi, ali tamo ne igraju svatko sa svakim. Umjesto toga, svakom klubu zajamčeno je osam utakmica (za razliku od dosadašnjih šest), i to protiv osam klubova. Pritom se s četiri kluba igra kod kuće, a protiv četiri u gostima. Dinamo ove sezone u Ligi prvaka igra protiv Bayerna, Salzburga, Slovana i Arsenala u gostima, dok na Maksimiru dočekuje Monaco, Borussiju Dortmund, Celtic i Milan. 

Bayern u generalki razbio novog prvoligaša, Dinamo izgubio od najvećeg rivala

Za početak ga, dakle, čeka Bayern, koji je sezonu otvorio pobjedama u sva tri prva kola Bundeslige. Zadnji trijumf pred Dinamo bio mu je čak 6:1 kod novog člana prve lige Kiela. Dinamo je, pak, u generalki za München na svom terenu izgubio od najvećeg rivala Hajduka 0:1. 

Očekivani sastavi:

Bayern

Neuer; Kimmich, Upamecano, Kim, Guerreiro - Pavlović, Palinha - Gnabry, Musiala, Olise - Kane.

Dinamo  

Nevistić; Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Hoxha, Baturina, Pjaca - Petković.

Nema više utjehe ispadanjem u Europa ligu, ali zato ima rekordnih novčanih nagrada

Najboljih 8 na kraju osnovnog dijela Lige prvaka plasirat će se u nokaut-fazu, dok će klubovi od 9. do 24. mjesta igrati play-off za preostalih osam mjesta u eliminacijskom dijelu. Klubovi koji ligaški dio završe od 25. mjesta naniže ispadaju iz Europe. Novost je i da se od ove sezone osnovna faza Lige prvaka igra sve do kraja siječnja iduće godine, tako da će Dinamo prvi put prezimiti u LP-u. 

Promjena koja je najviše razveselila sudionike Lige prvaka je radikalno povećanje nagradnog fonda. Dinamo je tako već osvojio 34 milijuna eura za prolazak play-offa i ulazak u glavnu fazu natjecanja. U njoj UEFA svaki bod nagrađuje sa 700 tisuća eura. Pobjeda tako donosi čak 2.1 milijun eura. 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.