Duvnjak najavio oproštaj od reprezentacije. Evo kada bi to moglo biti

Foto: EPA

DOMAGOJ DUVNJAK (36) vrlo je blizu povlačenja iz hrvatske rukometne reprezentacije. Legendarni hrvatski kapetan najavio je to po ispadanju s Olimpijskih igara, a sada je za njemačke medije ponovno potvrdio isto: "Već sam razgovarao s izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Ako sam potreban reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, tu sam da odigram za Hrvatsku još jednom, posljednji put", rekao je za Kieler Nachrichten.

Kada bi se mogao oprostiti?

Hrvatska je sljedeće godine suorganizator Svjetskog prvenstva s Danskom i Norveškom i nakon tog turnira Duvnjak bi se mogao oprostiti. Hrvatska će u zagrebačkoj Areni igrati protiv Bahreina, Argentine i Egipta. Na istom će mjestu igrati i u drugom krugu ako prođe skupinu. Jedno polufinale igrat će se u Zagrebu, drugo u Oslu.

Legenda hrvatskog sporta

Duvnjak s reprezentacijom nikada nije osvojio zlato na nekom velikom natjecanju. Ima broncu s Igara 2012. iz Londona te srebro i broncu sa Svjetskog prvenstva. Ima tri srebra i dvije bronce na europskim prvenstvima. Za reprezentaciju igra od 2007. godine. Ligu prvaka osvajao je s HSV-om 2013. te s Kielom 2020. godine.

U dresu Kiela osvojio je i EHF kup 2019. S HSV-om je bio i prvak Njemačke 2011., dok je s Kielom Bundesligu osvajao 2015., 2020., 2021. i 2023. godine, a još je igrao za Zagreb i Đakovo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.