Evo kako će HRT pratiti Euro i tko su komentatori utakmica

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA predstavila je projekt praćenja ovogodišnjega Europskog nogometnog prvenstva iz Njemačke koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 14. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2). Kako se navodi na službenim internetskim stranicama, svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, koji će prenositi 51 utakmicu, sve oglede i posebne emisije moći će pratiti preko svojih mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću multimedijske usluge HRTi.

Na HRTi platformi će biti prijenos svih utakmica prvenstava uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena, poput treninga reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Europsko nogometno prvenstvo.

Voditelj projekta je Marko Šapit

Voditelj projekta Euro 2024. je Marko Šapit, a on će biti i jedan od trojice komentatora koji će u Njemačku. Preostala dvojica su Stjepan Balog i Luka Petrinec. Na Euro će i tri novinara - Edin Mahmuljin te Boris Jelavić i Andrej Rašljanin (koji prate reprezentaciju), dva snimatelja - Siniša Galar i Jure Ožić Bebek, dva tonca - Saša Antić i Kruno Ljubanović, dva montažera - Robert Petrinec i Saša Petrić, jedan realizator - Krešimir Oštarčević i dva producenta - Stjepan Krsnik i Matteo Čengić, navodi hrt.hr.

"U Zagrebu su četiri komentatora koji će raditi iz kabine Robert Jelečević i Dameo Ramić Kovačić, radijski reporter koji je komentirao već utakmice u Kataru, a pojačanje za ovo prvenstvo su Željko Vela i Andrija Cmrečnjak. Urednici i voditelji studijskih emisija su Viki Ivanović i Ivan Dorian Molnar, koji će se mijenjati na dnevnoj bazi", dodaje se.

Ideja je imati emisije oko svih utakmica

"Sve utakmice ići će u live prijenosu, osim onih u trećem kolu, koje će onda biti dostupne na našoj HRTi platformi jer UEFA ne dozvoljava prebacivanje s jedne na drugu utakmicu ni opciju s dvije utakmice na ekranu. Svakako ništa nećemo preskočiti te će sve biti dostupno našim gledateljima.

Ideja je da, kao i za vrijeme SP-a u Kataru, imamo emisije oko svih utakmica. Samo vrijeme početka ovisit će o tome koliko se utakmica igra u danu. Maksimalan je broj tri, pa su onda termini njihovih početaka 15, 18 i 21, a emisija svakako traje do prelaska u novi dan", istaknuo je Šapit.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.