Francuska - Hrvatska 0:1

Evo kako su francuski reprezentativci komentirali poraz od Hrvatske

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija golom Luke Modrića s 11 metara pobijedila aktualnog prvaka svijeta Francusku. Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Francuskom u povijesti. Hrvatska je zabila već u petoj minuti nakon što je Konate tijekom jednog dvoboja u skoku poslije kornera srušio Budimira. Poslije kratke intervencije VAR-sobe sudac je pokazao na bijelu točku. Luka Modrić je bio siguran.

Bio je ovo prvi trijumf hrvatske nogometne reprezentacije protiv Francuza u čak desetom međusobnom ogledu, a naši izabranici prethodno su pretrpjeli šest poraza, uz tri neriješena ishoda. Prvi međusobni ogled Hrvatske i Francuske dogodio se na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

"Četiri utakmice bez pobjede su razočaranje"

Nakon utakmice poraz su za L'Equipe komentirali i francuski reprezentativci. Mladi veznjak kojeg je Real Madrid platio 80 milijuna eura Aurelien Tchouaméni rekao je: "Sigurno je da smo uoči ovog okupljanja imali drugačije ambicije. Ne brinite se, nismo uspjeli i trebamo puno bolje izgledati u francuskom dresu. 

To sada nije bio slučaj, moramo još puno raditi na igri. Odigrali smo ove utakmice kao zagrijavanje, trener je htio testirati neke stvari. Ne smijemo paničariti, na idućem okupljanju bit ćemo bolji."

Stoper PSG-a Presnel Kimpembe je dodao: "Naravno da smo razočarani. Odigrati četiri utakmice bez pobjede je razočaranje. To su loši rezultati. U ovoj utakmici nismo zaslužili pobjedu, iako je Hrvatska zabila iz naše greške. Znamo da Svjetsko prvenstvo dolazi, ali još imamo nešto vremena za pripremu."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.