Evo koliko je Čilić zaradio osvajanjem ATP turnira u Hangzhouu

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Marin Čilić (35, ATP: 373) osvojio je ATP turnir u kineskom Hangzhouu. U finalu je bio bolji od domaćeg predstavnika Zhizhena Zhanga (27), šestog nositelja i 43. tenisača svijeta. Čilić je nakon sat i 53 minute borbe pobijedio 7:6, 7:6 za svoj 21. naslov u karijeri.

Ovo prva Čilićeva ATP titula nakon 2021. godine. Zaradio je njome 150 tisuća dolara. Na kineskom turniru ukupni je nagradni fond bio milijun dolara. Nakon ovog uspjeha Čilić bi trebao skočiti na 212. mjesto ATP ljestvice. Sljedeći turnir na kojem bi mogao nastupiti je ATP Tokyo.

Najlošije rangiran tenisač koji ima ATP naslov

Čilić je ovom pobjedom ispisao povijest. Naime, postao je najlošije rangiran tenisač u povijesti koji ima ATP naslov. Podsjetimo, Čilić se vratio nakon teške ozljede i duge pauze. Uoči ovog turnira bio je 777. na ATP listi, no ovog je tjedna skočio na 373. mjesto zahvaljujući plasmanu u polufinale Hangzhoua. 

Čilić je zbog problema s koljenom propustio cijelu prošlu godinu, a u svibnju ove godine bio je na posljednjoj operaciji. Dosad je imao sjajnu karijeru u kojoj je osvojio 21 turnir i 2018. bio je treći tenisač svijeta. Među ostalim, 2014. osvojio je US Open te bio u finalima Australian Opena i Wimbledona. Od turnira je zaradio više od 30 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.