Evo koliko je Hajduk zaradio u Europi

Foto. Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUKOV ovosezonski europski put okončan je u 3. pretkolu Konferencijske lige. Nakon remija bez golova na gostovanju kod Ružomberoka, slovačka momčad slavila je na Poljudu 1:0 i završila Hajdukovu europsku sezonu na Veliku Gospu. Ovo znači i da izdašni milijunski iznos neće prema Splitu, već djelić onog na što je klub računao nadajući se plasmanu u glavni dio natjecanja.

Konkretno, raspodjela novca u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu je takva da svaki prolazak pretkola donosi klubu 175.000 eura, a oni klubovi koji ispadnu prije glavne faze natjecanje dobivaju i eliminacijski bonus od 550.000 eura. Hajduk je prošao prva dva pretkola što mu donosi 350.000 eura, a pridoda li se tome i spomenuta naknada nakon eliminacije, ispada da će Hajduka od svog kratkog europskog puta zaraditi 900.000 eura.

Hajduk bi u slučaju pobjede protiv Ružomberoka igrao s armenskom Noom koja je uspjela izbaciti mnogo opasniji grčki AEK. Nije se dogodilo, nakon što se ispostavilo da je autogol Zvonimira Šarlije na otvaranju utakmice bio i jedini pogodak jučerašnjeg ogleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.