Evo koliko je Sandra Elkasević zaradila osvajanjem bronce

Foto: Profimedia

NAJBOLJA hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Elkasević (34) osvojila je broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Našoj diskašici ovo je treća olimpijska medalja nakon dva zlata u Londonu i Riju. Srebro je osvojila Kineskinja Bin Feng, a zlato Amerikanka Valerie Allman.

Ovo je druga bronca za Hrvatsku u Parizu nakon Mirana Maričića, a peta medalja ukupno. Braća Sinković osvojila su zlato u veslanju kao i Barbara Matić u judu, a Donna Vekić je u tenisu osvojila srebro. Najbolji hitac Sandre Elkasević iznosio je 67.51 metara.

Evo koliko je zaradila

Elkasević je uz medalju dobila i financijsku nagradu od Republike Hrvatske. Zaradila je 18.500 eura. Prema novom pravilniku, od Ministarstva turizma i sporta za olimpijsko zlato dobiva se 41 tisuća eura, za srebro 26 tisuća eura te spomenutih 18.500 eura za brončanu olimpijsku medalju.

Hrvatska je jedna od rijetkih država koja daje trajnu stimulaciju svojim osvajačima medalja, kako sportašima tako i trenerima. Sportaši dobivaju naknadu u vrijednosti od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće od 45. godine, a treneri od 55. godine. Koliki će biti iznos naknade, određuje se prema broju osvojenih medalja te natjecanjima na kojima su osvojene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.