Evo koliko su hrvatski vaterpolisti zaradili od srebra na Olimpijskim igrama

Foto: Igor Kralj/PIXSELl

SRBIJA je olimpijski pobjednik u vaterpolu. Srbija je u finalu olimpijskog turnira u Parizu pobijedila Hrvatsku 13:11 i treći put zaredom uzela zlatnu medalju. Osim medalja, hrvatski vaterpolisti osvojili su i financijske nagrade koje im isplaćuje Republika Hrvatska. Svaki od njih dobit će jednokratno 26 tisuća eura te pravo na sportsku mirovinu u iznosu od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće. To pravo na mirovinu aktivira se od 45. godine života za sportaše i od 55. godine za trenere.

Hrvatski sportaši osvojili sedam odličja u Parizu

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012. Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI-ju, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Hrvatski sportaši tako su nastup u Parizu okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u judu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u taekwondou.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.