Gattuso sigurno radi jednu promjenu u sastavu. Evo mogućeg sastava Hajduka danas

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

LIDER tablice SuperSport HNL-a Hajduk od 16 sati Poljudu u utakmici 11. kola dočekuje Lokomotivu, trenutno osmu ekipu prvenstva. Hajduk nakon deset kola ima četiri boda prednosti u odnosu na Rijeku i Dinamo, pa će i nakon ove utakmice sigurno biti prvi.

Dajaku otpada, vraća se Bamba

Hajdukov trener Gennaro Gattuso neće previše mijenjati postavu u odnosu na 2:0 pobjedu kod Slaven Belupa prošloga vikenda. Iz sastava će gotovo sigurno ispasti Leon Dajaku, koji je ljutito napustio travnjak u Koprivnici kada ga je Gattuso povukao iz igre u 56. minuti.

"Leon je imao problem sam sa sobom, a ne zato što sam ga izvadio. Bio je svjestan svojih pogrešaka. Rekao sam mu: 'Leone nemoj se ubijati sam.' Popričali smo na večeri nakon utakmice. U utorak smo se opet našli i ispričao se cijeloj ekipi, platio je večeru i idemo dalje.

Rekao sam svim igračima da, kada imaju problem sa mnom, dođu, pokucaju na vrata i pričaju. Sam sam bio igrač i kucao sam trenerima na vrata. Leonu sam rekao da je ovo prvi i zadnji put da gledam ovakvo ponašanje", rekao je talijanski trener na jučerašnjoj presici.

Kalinić na golu?

Umjesto njega ušao je Bamba Sanyang, a Dajaku je divljao jer je bio nezadovoljan. Danas bi umjesto Dajakua trebao započeti Gambijac Bamba, a moguća je promjena i na vratima. Gattuso bi mogao dati priliku kapetanu Lovri Kaliniću (34), koji ove sezone ima tri nastupa.

Dvaput je branio u prvenstvu i primio dva gola, a jednom je branio u Kupu te sačuvao čistu mrežu. Kalinić je posljednji put branio 17. rujna u kup-pobjedi nad Bilogorom, a prije toga mjesec dana ranije protiv Varaždina. U konkurenciji nije Bruno Durdov (16), koji je osjetio bol u mišiću nakon utakmice protiv Slavena te zbog toga nije bio u punom treningu ovoga tjedna.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.