Evo tko čeka Mirka i kada se bori za veliko finale

Foto: Screenshot

MIRKO FILIPOVIĆ briljantnom je pobjedom podsjetio na svoje najbolje dane u Japanu, a nokautom protiv King Mo Lawala prošao je u polufinale Rizinovog Grand Prixa.

Izbacivši branitelja naslova Mirko si je otvorio put prema novoj titulu, a prva sljedeća prepreka bit će mu estonski div od 180 kilograma Kaido Baruto Hoovelson.

Umirovljeni 32-godišnji sumo hrvač iza sebe ima tri MMA pobjede, uključujući i ovu današnju protiv japanskog veterana Tsuyoshija Koshake. Za prelazak iz sumo borbi u MMA izgubio je 25 kilograma. U rujnu je izborio četvrtfinale pobjedom jednoglasnom odlukom protiv Kazuyukija Fujite. Prošlog prosinca je na Rizinu na isti način pobijedio Petera Aertsa. Zanimljivo je da na hlačicama ima hrvatsku šahovnicu koja predstavlja jednog od njegovih sponzora.

 

 
Plasman u polufinale "Grand Prixa" osigurali su još Rus Valentin Moldavski koji je pobijedio Poljaka Szymona Bajora jednoglasnom odlukom sudaca i Iranac Amir Aliakbari koji je pobijedio Amerikanca Heatha Herringa. Pobjednik iz te borbe bit će Mirkov suparnik prođe li u finale.

Program 31. prosinca počinje već u 7 sati ujutro, a Mirkova polufinalna borba trebala bi početi nešto ranije nego danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.