Evo tko je novi povjerenik za suđenje u SHNL-u

Foto: Profimedia

HRVATSKI nogometni savez pronašao je novog povjerenika za suđenje u SuperSport HNL-u. Marijan Kustić ranije je najavio da će tu funkciju najvjerojatnije preuzeti stranac, a sada je Indexu potvrđeno da će tako i biti. Novi povjerenik za suđenje tako će postati Francuz Bertrand Layec, bivši sudac koji je istu funkciju obavljao u nekoliko zemalja.

Layec je rođen 1959., a od 1998. sudio je u najvišem rangu francuskog nogometa. Vodio je 16 utakmica Lige prvaka, a nikada nije sudio na velikom reprezentativnom natjecanju. Umirovio se 2010., nakon čega je preuzeo funkciju šefa sudaca u Francuskoj. Kasnije je na istom mjestu radio u Belgiji i na Cipru, gdje ga je naslijedio Milorad Mažić.

Layec će na mjestu šefa hrvatskih sudaca naslijediti Brunu Marića, koji je u veljači podnio ostavku nakon što su procurile snimke komunikacije sudaca na utakmicama. Za delegiranje je zadužen bio Ivan Novak, a kontrolor suđenja bio je Ante Kulušić, no s Layecom bi trebale doći i neke promjene u samom sastavu komisije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.