Evo tko je starac u kolicima koji je pomogao upaliti plamen. Ima 100 godina

Foto: EPA

JEDINSTVENOM ceremonijom u Parizu otvorene su 33. Olimpijske igre. Priredba je trajala gotovo četiri sata i tako je označen službeni početak najveće svjetske sportske smotre. Prvi put u povijesti ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održana je izvan stadiona.

Delegacije svih zemalja plovile su rijekom Seinom na 85 brodova i obišle neke od najvećih znamenitosti Pariza. Na posebnom brodu bili su i hrvatski sportaši i sportašice, a zastavu su nosili Barbara Matić i Giovanni Cernogoraz. Olimpijski plamen upalili su legendarna atletičarka Marie-José Pérec i legendarni judaš Teddy Riner. 

Osvojio je zlato prije 76 godina

Radi se o dvoje sportaša koji su zlatnim slovima upisani u olimpijsku povijest. Ukupno su vlasnici osam olimpijskih medalja, od čega šest zlatnih, a plamen su preuzeli iz ruku Charlesa Costea, 100-godišnjaka koji je na pozornicu stigao u kolicima. Coste nosi titulu najstarijeg živućeg osvajača olimpijske medalje za Francusku. On je na Olimpijskim igrama 1948. godine u Londonu osvojio zlato u ekipnoj dohvatnoj utrci u biciklizmu na pisti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.