Evo zašto Šapina za udarac u glavu nije dobio bodove koji bi mu donijeli medalju

IVAN ŠAPINA (25) nije uspio ući u finale Olimpijskih igara. Predstavnik Hrvatske u taekwondou, u kategoriji iznad 80 kilograma, izgubio je u meču polufinala protiv Ariana Salimija iz Irana. Šapina je izgubio rezultatom 2:1 u rundama i borit će se za brončanu medalju. Taj meč je na rasporedu u 20:19.

Šapina je bio blizu pobjede. Gledatelje i komentatore zbunila je situacija s kraja druge runde

Šapina je bio blizu pobjede, a samim tim i medalje, jer je vodio 1:0 u rundama te je imao prednost i dobrim dijelom druge, ali Iranac je to uspio preokrenuti. Na samom kraju druge runde dogodila se jedna situacija koja je zbunila gledatelje, a i komentatore na HRT-u.

Naime, Šapina je dvije sekunde prije kraja runde, pri zaostatku 8:7, evidentno pogodio protivnika nogom u glavu, što inače vrijedi tri boda. No Šapina bodove za to nije dobio, a ni njegov trener Dejan Mesarov nije tražio provjeru putem snimke, iako je na to imao pravo.

Evo zašto Šapina nije dobio bodove za udarac u glavu

Ipak, jasno je zašto nije bilo ni bodova ni provjere. Šapina je spomenuti udarac zadao nakon što je sudac signalizirao zaustavljanje vremena i prekid borbe. Da je Mesarov zatražio provjeru, ona bi bila neuspješna te do kraja borbe više ne bi imao pravo na novu.

Takvo objašnjenje je na društvenoj mreži X ponudio i Paško Božić, također trofejni hrvatski taekwondoaš i vlasnik svjetske bronce u kategoriji +87 kg iz 2023. godine, kada je Šapina u istoj kategoriji osvojio srebro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.