Evra predložio Pogbi gdje da nastavi karijeru nakon suspenzije

Foto: EPA

PAUL POGBA (31) ponovo će moći igrati od ožujka 2025. godine. Francuski veznjak moći će trenirati već u siječnju iduće godine, nakon što mu je kazna zbog dopinga smanjena s četiri godine na godinu i pol. Podsjetimo, suspendiran je krajem prošle sezone zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. kolovoza 2023. pokazao da ima višak testosterona.

Pogba je napisao da je "noćna mora konačno gotova" te najavio povratak nogometu. Iako mu ugovor s Juventusom vrijedi do ljeta 2026. godine, torinski klub na njega ne računa te se očekuje da će sporazumno raskinuti ugovor. Talijanski insajder Nicolo Schira otkrio je da su se za Francuza raspitivali bogati saudijski klubovi, koji posljednjih godina dovode europske zvijezde, kao i klubovi iz MLS-a.

Evra želi pomoći Pogbi 

Bivši francuski reprezentativni bek i Pogbin nekadašnji suigrač iz Juventusa Patrice Evra (43) ima drugačiju ideju. Želi pomoći svome sunarodnjaku, pa mu predlaže odlazak u Marseille, trenutačno trećeplasirani klub francuskog prvenstva.

"Uvjeren sam 99 posto da Paula više nećemo vidjeti u dresu Juventusa. Mora okrenuti novu stranicu. Nazvat ću Mehdija Benatiju (savjetnik Marseillea, op. a.) da on kontaktira Pogbu. Vrata su mu otvorena", rekao je Evra u podcastu nekadašnjeg nogometaša Jeromea Rothena.

Četiri titule s Juventusom

Pogba je u akademiju Manchester Uniteda došao 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus. Nakon četiri godine, u ljeto 2016., vratio se u United uz odštetu od 105 milijuna eura, čime je postao tada najskuplji nogometaš u povijesti.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio United za Juventus. No u drugoj gaži tamo je uslijed ozljeda i spomenute suspenzije zbog dopinga odigrao samo 12 utakmica. S Juventusom je osvojio četiri prvenstva i dva kupa, sve u svom prvom mandatu u tom klubu. Igrajući za Manchester United, osvojio je Liga kup i Europa ligu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.