Fantastični Alcaraz osvojio Roland Garros

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI tenisač Carlos Alcaraz pobjednik je Roland Garrosa. Ovaj 21-godišnji Španjolac je u fantastičnom finalu pobijedio s 3:2 u setovima Nijemca Alexandera Zvereva. Po setovima je bilo 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. U petom setu Alcaraz je odmah uzeo servis rivalu, a Zverev je propustio nekoliko break-lopti da se vrati u meč. Nije uspio i Alcaraz je rutinski meč priveo kraju. Alcarazu je ovo već treći Grand Slam. 

Slavio je i u Wimbledonu (2023) i na US Openu (2022), dok je na Australian Openu najdalje dogurao do četvrtfinala ove godine. U karijeri sada ima 14 naslova. S druge strane Zverev je upisao i drugi poraz u finalima Grand Slama, 2020. je poražen i na US Openu.

Počelo je s dva breaka, obojica tenisača su izgubila svoje početne servise. Alcaraz je kod 3:2 još jednom oduzeo servis svom suparniku, a zatim kod 5:3 još jednom za 6:3 i vodstvo u setovima.

Zverev je uzvratio u drugom setu, pri rezultatu 2:2 je napravio prvi break, a zatim kod 4:2 još jedan osvojivši set sa 6:2. Alcaraz je u trećem setu poveo 4:2, no Zverev je vratio izgubljeni gem, a potom pri vodstvu 6:5 s novim breakom priveo set kraju.

U četvrtom setu vidjeli smo čak četiri breaka pri čemu je Alcaraz tri puta oduzeo servis njemačkom tenisaču. Alcaraz je poveo 4:0, Zverev je smanjio na 4:1, da bi Španjolac s dva gema u nizu odveo meč u peti set. U odlučujućem setu, Alcaraz je još dva puta oduzeo servis svom suparniku, kod 1:1 i kod 4:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.