Federer: Kakva karijera, Rafa! Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći

Foto: EPA

LEGENDA, ratnik i najveća inspiracija samo su neki od komentara nakon što je legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal (38) objavio da završava igračku karijeru. Nadal je u četvrtak objavio kako će mu zadnji nastup u karijeri biti tijekom završnog turnira Davis Cupa u Malagi od 19. do 24. studenoga.

Legendarni ljevoruki Španjolac karijeru završava karijeru s 22 pojedinačna Grand Slam naslova u 30 finala i s nevjerojatnih 14 trofeja osvojenih na Roland Garrosu, na kojem je ostvario 112 pobjeda uz samo četiri poraza. Osvojio je 92 naslova u pojedinačnoj konkurenciji i još 11 u parovima na ATP Touru. Do broja 1 na pojedinačnoj ATP ljestvici prvi put je došao u kolovozu 2018., a na vrhu je proveo ukupno 209 tjedana.

Ima zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji iz Pekinga 2008., a osvojio je zlato i u parovima 2016. u Rio de Janeiru s Marcom Lopezom. Sa španjolskom reprezentacijom je četiri puta trijumfirao u Davis Cupu (2004., 2009., 2011. i 2019.), natjecanju na kojem će i završiti svoj igrački put.

Federer: Uvijek sam se nadao da ovaj dan nikada neće doći

"Kakva karijera, Rafa! Uvijek sam se nadao da ovaj dan nikada neće doći. Hvala ti na nezaboravnim uspomenama i svim tvojim postignućima u igri koju volimo. Bila mi je apsolutna čast", napisao je na Instagramu Švicarac Roger Federer, vječiti rival i prijatelj Španjolca.

Oglasio se i jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Portugalac Cristiano Ronaldo. "Vaša predanost, vaša strast i vaš nevjerojatan talent nadahnuli su milijune ljudi diljem svijeta. Bila mi je čast pratiti vaše putovanje i moći vas smatrati prijateljem", napisao je Ronaldo na Instagramu.

Javila se i ikona španjolskog nogometa Andres Iniesta: "Čestitam na vašoj iznimnoj karijeri i nasljeđu koje ostavljate iza sebe." Nadalu je na sjajnoj karijeri čestitao i sjajni francuski nogometaš Kylian Mbappe. "Čestitam na tvojoj karijeri, Rafa, ti si primjer kao igrač i kao osoba. Uživaj u svojoj mirovini, uvijek ćeš biti legenda."

Javili se Sinner, Kyrgios, De Gea...

Bivši španjolski biciklist Alberto Contador na X-u je zahvalio Nadalu na svemu što je dao sportu. "Puno vam hvala na svemu što ste nam dali zahvaljujući svojem trudu i odricanju tijekom toliko godina", poručio je Contador.

Vodeći tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner je poručio kako je Nadal "nevjerojatna osoba" i dodao: "Naučio nas je kako se ponašati na terenu, kako rješavati situacije na terenu. Također nas je naučio da ostanemo skromni, da se ne mijenjamo s uspjehom", poručio je Talijan.

"Imali smo nesuglasice, ali ti si bio vraški dobar ratnik. Najljepše želje za sve što dolazi", poručio je australski tenisač Nick Kyrgios na X-u. "Ti si me natjerao da zavolim tenis", rekao je španjolski nogometni vratar David de Gea.

Nadala hvale i španjolski mediji

Nadala, kojeg Španjolci smatraju jednim od najvećih sportaša u povijesti, hvale i mediji. "Ovo je trenutak, riječi koje nismo željeli čuti i još uvijek ne želimo vjerovati", piše Marca. "Hvala ti, Rafa, što si donio ponos Španjolske na četiri strane svijeta", dodao je AS.

Nadalu se zahvalio i njegov omiljeni nogometni klub: "Real Madrid, njegov predsjednik i njegov upravni odbor žele pokazati svoje divljenje i naklonost jednoj od najvećih legendi španjolskog i svjetskog sporta svih vremena. Rafa Nadal je izvor ponosa za našu zemlju i primjer osnovnih vrijednosti sporta, s kojima je iskovao cijelu svoju izvanrednu karijeru."

"Jedan od najvećih sportaša koje je naša zemlja dala. Hvala vam za vaše titule, vaše vrijednosti. Molimo vas da još jednom uzviknemo: VAMOS RAFA!!" objavila je španjolska nogometna reprezentacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.