Federer opet na terenu? "Ako Rafa to bude zatražio, definitivno ću biti ondje"

Foto: EPA

ROGER FEDERER mogao bi se vratiti iz mirovine, barem nakratko, bude li ga njegov veliki rival i prijatelj Rafael Nadal pozvao da zajedno igraju turnir parova na Laver Cupu. Upravo u paru s Nadalom Federer je odigrao i svoj posljednji meč pred rasprodanim tribinama O2 Arene u Londonu. Na Laver Cupu 2022. izgubili su od Francesa Tiafoea i Jacka Socka 4:6, 7:6 (2), 11:9.

Laver Cup je turnir koji se igra od 2017. godine, u kojem izbornici, a to moraju biti teniske legende, biraju igrače za mečeve najboljih šest igrača iz Tima Europa i Tima Svijet. Na svakom dosadašnjem turniru Europu je vodio Björn Borg, a Svijet John McEnroe.

Trojica igrača ulaze u ekipu na temelju renkinga nakon Roland Garrosa, a trojicu prije početka US Opena biraju izbornici. U tri dana igraju se devet mečeva u pojedinačnoj i tri meča u konkurenciji parova. Dvije godine nakon što je zamolio Nadala da dođe i s njim odigrao posljednji meč karijere, Federer bi opet mogao na teren.

Federer se nada

"Mislim da nećemo igrati zajedno parove na Laver Cupu, ali ako Rafa to bude zatražio, definitivno ću biti ondje", rekao je Federer.

Federer, osvajač 20 Grand Slam titula, i Nadal, osvajač 22 Grand Slam titule, u karijeri su međusobno igrali 40 puta. Nadal je bio uspješniji s omjerom od 24 pobjede i 16 poraza. U finalima je slavio 14 od 24 puta. Ukupno 20 mečeva odigrali su na terenima tvrde podloge (11:9 za Federera), 16 na zemljanoj površini (14:2 za Nadala) i četiri na travi (3:1 za Federera).

Laver Cup se ove godine igra od 20. do 22. rujna u Berlinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.