Ferguson: Wenger može biti sretan, bio je to dobar dan za njega

NAKON sinoćnje minimalne pobjede nad Arsenalom menadžer Crvenih vragova Sir Alex Ferguson isijavao je zadovoljstvom, ali je također odmah upozorio i kako im nimalo lako neće biti u uzvratu na Emiratesu idući utorak:

"Siguran sam da ćemo to biti neki drugi Arsenal", pomalo zabrinuto je rekao Ferguson.

Komentirajući utakmicu, škotski trener na klupi engleskog prvaka odmah je dao do znanja kako nije zadovoljan rezultatom:

"Naravno da sam razočaran. Imali smo odličnu šansu da s puno većom razlikom odemo na uzvrat, ali je njihov vratar imao dvije fantastične obrane kojima ih je spasio od većeg poraza. Ipak, prije utakmice smo priželjkivali pobjedu bez primljenog pogotka i sada kada smo to ostvarili, moramo biti zadovoljni."

Dotaknuo se trener-pobjednik i svog kolege na klupi Arsenala protiv kojeg je izvojevao još jednu pobjedu:

"Wenger može biti sretan, bio je to dobar dan za njega. Iako je Arsenal imao veći posjed, nisu nikakvu korist izvukli iz toga. Mi smo već mogli biti u finalu i naši su navijači razočarani zbog toga."

Pohvalio je Ferguson i strijelca jedinog pogotka sinoćnje utakmice:

"John je veliki profesionalac, on se nikada ne buni i sretan je kad može igrati bilo gdje. Svjestan je da godinama nije prvi izbor ni za jednu poziciju, ali njegov doprinos je enorman zbog čega smo mu neizmjerno zahvalni", nije Ferguson štedio komplimente na račun svog braniča.

Arsene Wenger o rezultatu utakmice ima slično mišljenje poput svog kolege Fergusona:

"Svakako je pozitivno što smo u minusu od samo jednog gola. Utakmica je bila teška za nas, u iznimno visokom ritmu. United je krenuo snažno i kad samo pogledate broj prilika koje su stvorili, jasno je da su sinoć bili na vrhuncu."

Menadžer Topnika najavio je ukratko i uzvrat koji se već za pet dana igra na Emiratesu:

"Siguran sam da ćete vidjeti drukčiji Arsenal. Mi možemo preokrenuti rezultat, imamo kvalitetu za to. Oni mogu žaliti zbog činjenice da nisu postigli i drugi gol, a nama je da im povećamo žal za tim", istaknuo je Wenger ne propustivši pohvaliti svog najboljeg igrača sinoć:

"Almunia je bio odličan, top klasa u svakom slučaju. Čitanje igre, donošenje odluka, britkost. Vrhunska partija u svakom slučaju" završio je Wenger.

M.Č.
Foto:AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.