Fett zaustavljena u četvrtfinalu

Foto: EPA

JANA FETT (WTA - 129.) propustila je priliku za plasman u svoje prvo polufinale na WTA Touru od 2017. izgubivši u četvrtfinalu Thailand Opena u Hua Hinu od Slovakinje Rebecce Šramkove s 4:6, 6:4, 6:1 nakon 129 minuta igre. Bio je to njihov prvi dvoboj na WTA Touru, ali četvrti u profesionalnoj karijeri, u koji je 27-godišnja Vrbovčanka ušla s prednošću od 2:1.

No, te dvije pobjede su bile ostvarene prije deset godina. U njihovom recentnijem meču, prošle godine u polufinalu WTA 125 turnira u Bariju, slavila je Šramkova. Slovakinja je u Hua Hin došla nakon vrlo uspješnog tjedna u tuniškom Monastiru, gdje je na WTA 250 turniru došla do prvog finala na WTA Touru, ali je ostala bez pobjedničkog trofeja.

Bolji start hrvatske tenisačice

Fett je bolje započela dvoboj i breakom u trećem gemu došla do prednosti, ali ju je odmah izgubila. No, još je jednom oduzela servis 27-godišnjoj Slovakinji u devetom gemu i potvrdila break osvajanjem prvog seta.

U drugoj dionici je hrvatska tenisačica izgubila servis u šestom gemu, u kojem je pomogla suparnici dvostrukim pogreškama. Šramkova je povela s 4-2, ali je Fett odmah vratila izgubljeno i izjednačila na 4:4. Kod vodstva Slovakinje 40-15 Jana je imala 40-15, ali je izgubila pet poena zaredom, čime je set otišao na stranu Šramkove.

Ostala bez trećeg polufinala na WTA Touru

Takav rasplet kao da je potpuno izbacio hrvatsku tenisačicu, jer je u trećem setu počela gomilati pogreške te je osvojila samo jedan gem. Tako je Fett ostala bez svog trećeg polufinala na WTA Touru, a prvog od 2017., kad je bila polufinalistica na turnirima u Hobartu i Tokiju.

Šramkova će za plasman u finale igrati protiv Slovenke Tamare Zidanšek, koja je u pobjedi nad Argentinkom Nadijom Podoroskom 4:6, 7:6(3), 7:6(3) spasila četiri meč-lopte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.