FIFA bi mogla izbaciti Izraelce iz svih natjecanja

Foto: EPA

FIFA bi uskoro mogla suspendirati Izraelski nogometni savez, izraelsku nogometnu reprezentaciju i klubove iz svojih natjecanja. U jeku rata u Pojasu Gaze u ožujku ove godine Izraelce je prijavio Palestinski nogometni savez. Odluka o eventualnoj suspenziji trebala je biti donesena u svibnju, no prebačena je za sljedeći četvrtak.

Vijeće FIFA-e sastat će se te donijeti važnu odluku. Čine ga predstavnici nogometnih saveza iz cijelog svijeta. Palestinski nogometni dužnosnici smatraju da su Izraelci prekršili pravila FIFA-e i žele sankcije za izraelske klubove i reprezentaciju, koja bi ovog mjeseca igrati Ligu nacija protiv Francuske i Italije.

U sukobima poginulo više od 40 tisuća ljudi

"Suočavamo se s ciničnim neprijateljskim političkim pokušajem Palestinaca koji žele nauditi izraelskom nogometu", prenosi britanski javni medij BBC izjavu predsjednika Izraelskog nogometnog saveza Shina Moshea Zuaresa.

Ako FIFA odluči izbaciti Izraelce iz svih svojih natjecanja, bit će to drugi put u posljednjih par godina da se takva odluka donosi. Početkom rata u Ukrajini izbačeni su i ruski klubovi te reprezentacija.

Izrael je krenuo u vojnu akciju u Pojasu Gaze, što je odgovor na napad Hamasa koji se dogodio 7. listopada i u kojem je ubijeno 1200 ljudi te ih je 250 zarobljeno. Navodno je u sukobu u Pojasu Gaze ove godine poginulo više od 40 tisuća ljudi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.