FIFA istražuje jesu li Francuzi namjestili utakmicu. Pljušte reakcije: Ovo je sramota

Screenshot: X

NA SVJETSKOM prvenstvu u futsalu, koje se igra u Uzbekistanu, mnogi smatraju da se dogodio skandal pri kraju utakmice grupne faze. U utakmici između Irana i Francuske Francuzima je zbog kalkulacija odgovarao poraz jer je to značilo da će u idućoj rundi izbjeći okršaj s Brazilcima.

To se na kraju i dogodilo i Iran je slavio rezultatom 4:1. Kod jednog od golova Iranaca golman Francuske Thibaut Garros je, čini se, izmaknuo nogu kako bi lopta završila u mreži. Francuzima će idući protivnik biti Tajland, a sporni pogodak možete pogledati OVDJE.

FIFA je pokrenula istragu u vezi s tim golom, a oglasila se samo šturim priopćenjem. Ne smije se ništa puno komentirati dok traje istraga. "Svjesni smo pritužbi momčadi koje se natječu na Svjetskom prvenstvu oko utakmice Francuske i Irana. Nećemo to dodatno komentirati dok istraga traje", glasi priopćenje svjetske nogometne organizacije.

Loše je u toj priči prošao Tajland, koji ide na Francuze u osmini finala

Oglasio se izbornik Tajlanda, Španjolac Miguel Rodrigo, koji je napisao na X-u: "Što god da se dogodi i uzimajući u obzir da smo mi najslabija karika ove priče koja se dogodila u Buhari, kažem Francuzima: čekamo vas otvorenih ruku. Iranci i Francuzi, treneri i igrači, obeščastili su naš sport. Vi ste svjetska sramota!"

Javile su se i legende futsala Ricardinho i Falcao, koji su zgroženi navodnim namještanjem utakmice. Brazilac Falcao je napisao da je to sramotno, dok je Portugalac Ricardinho objavio: "Ne znam koliko će se dugo sportaši slagati s ovakvim stvarima i kad ćemo stvoriti sustav u kojem se neće događati ovakve stvari u zadnjem kolu. Futsal gubi, sport gubi. Kako tužno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.