FIFA klubovima dijeli 178 milijuna eura tijekom SP-a, a evo koliko će dobiti Dinamo i Rijeka

Foto: FIFA

SVJETSKO nogometno prvenstvo u Rusiji započinje 14. lipnja i završava 15. srpnja 2018. godine.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) obećala je nastavak tradicije glede plaćanja dnevnica klubovima uoči i tijekom svjetske smotre.

Klubovima je po danu obećano 7304 eura za svakog pojedinog igrača sa statusom reprezentativca u Rusiji. Teoretski gledano, ako Lionel Messi s argentinskom reprezentacijom izbori finale natjecanja, Međunarodna nogometna federacija keširat će Barceloni otprilike 350 tisuća eura. Obračunava se i vrijeme provedeno na pripremama. Maksimum je 48 dana po igraču, pa je oko 350 tisuća eura najveća cifra koju svaki klub može zaraditi.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na 21. izdanje Mundijala na reprezentativnu listu uvrstio je vratara Dominika Livakovića (Dinamo) i veznjaka Filipa Bradarića (Rijeka), dvojicu igrača koji trenutačno nastupaju za domaće klubove. Uspije li hrvatska reprezentacija izboriti osminu finala, i Dinamo i Rijeka pojedinačno će zaraditi minimalno oko 230 tisuća eura.

Barcelona i Real Madrid, Manchester United i Manchester City, Chelsea i Tottenham, Bayern München i Paris Saint-Germain te Juventus klubovi su koje će na planetarnoj pozornici u Rusiji predstavljati više od desetak igrača, pa se svjetskim velikanima smiješi poveća zarada.

Svjetska krovna organizacija spomenutim fondom klubovima širom svijeta podijelit će 178 milijuna eura, opipljivo više negoli na prijašnjim prvenstvima. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. bilo je podijeljeno 59 milijuna eura, a u Južnoafričkoj Republici 2010. godine tek 34 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.