Figo: Zlatna lopta bila je prestižna nagrada. Do danas

Foto: EPA

ZLATNA LOPTA, najprestižnija individualna nagrada u svijetu nogometa, za sezonu 2023./24. dodijeljena je Rodriju (28) na ceremoniji održanoj u Parizu. Iako su kladionice Viniciusu Junioru davale gotovo 70 posto šansi za osvajanje, na kraju nije osvojio nagradu. Real Madrid je bijesan zbog te odluke, te je odlučio da nijedan predstavnik kluba neće doći na svečanost.

Došli su, pak, brojni drugi slavni nogometaši, poput Portugalca Luisa Figa (51). Nekadašnji ofenzivac koji je nastupao za Sporting, Barcelonu, Real i milanski Inter te 2000. osvojio Zlatnu loptu dao je izjavu u glavnom gradu Francuske. Brojni mediji prenose njegove riječi: "Zlatna lopta bila je prestižna nagrada. Do danas."

Dojam je da se Figo ne slaže s tim što Vinicius nije dobio priznanje za najboljeg nogometaša svijeta, već je ono pripalo veznjaku Španjolske i Manchester Cityja, koji je trenutačno ozlijeđen pa je na štakama došao u pariško kazalište na svečanost.

Rodrijeva i Viniciusova prošla sezona

Rodri je središnji veznjak Cityja i španjolske reprezentaciju koju je predvodio do naslova europskih prvaka. U sezoni 2023./2024. odigrao je 50 klupskih utakmica, u kojima je zabio devet i asistirao za 14 golova, dok je na Euru bio nezamjenjiv. Sa Cityjem je osvojio Premier ligu, UEFA-in Superkup, FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

Vinicius je četiri godine mlađi krilni napadač Reala i Brazila. Prošle sezone postigao je 24 i namjestio 11 golova Reala te s njim osvojio Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup. S Brazilom je ispao u četvrtfinalu Copa Americe, u kojoj je zabio dva gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.