BOKS

Filip Hrgović: Ovo mi je prilika života, nitko me neće odabrati kao protivnika

Foto: screenshot YouTube / Matchroom Boxing

VIŠE od osam mjeseci nakon posljednje borbe Filip Hrgović ovog se vikenda vraća u ring na najveću borbu karijere. Konačno je dočekao title eliminator, borbu koja će pobjedniku donijeti titulu obaveznog izazivača za pojas svjetskog prvaka, a protivnik mu je Kinez Zhilei Zhang.

Borba se trebala održati u svibnju, ali je otkazana nakon smrti Hrgovićeva oca Pere. Novi termin je 20. kolovoza, a umjesto u Las Vegasu, održat će se u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji kao predborba revanšu između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka. 

Već je pobijedio u Saudijskoj Arabiji na veliku večer Anthonyja Joshue

Hrgović se jednom već borio u Saudijskoj Arabiji, kada je prije tri godine, na eventu na kojem je Joshua vratio titulu protiv Andyja Ruiza. Naš je boksač tada u trećoj rundi nokautirao Erica Molinu, koji mu je do sada bio vjerojatno najozbiljniji protivnik u karijeri.

Zhangu je 39 godina, devet više nego Hrgoviću, iste su visine (198 cm), a Kinez je ostvario 24 pobjede, bez poraza i uz jedan neodlučen meč. Hrgović je na 14-0, a 12 borbi završio je prekidom, iako uglavnom protiv nedoraslih boraca.

Matchroom je uoči borbe objavio najavni video s obojicom boksača, a Hrgović je rekao da mu je ovo prilika života, da je zadovoljan pripremama s novim trenerom i da će pobjedu posvetiti pokojnom ocu.

"Ovo je najveća borba mog života, velik iskorak, opasan sam borac, mlad, svi očekuju tešku borbu protiv mene i riskantan sam protivnik za sve. Razumijem one koji se nisu željeli boriti sa mnom, svi znaju koliko bi im bilo teško. 

Velika je to prilika, postat ću obvezni izazivač, nadam se, a to je najbolji put za mene jer me nitko od prvaka neće izabrati za protivnika ako nisam obavezan", rekao je Hrgović u uvodu, a zatim se osvrnuo na protivnika.

S novim trenerom imao najteži i najbolji kamp u životu

"Shvaćam ga ozbiljno, mislim da je dobar borac, imao je dobru amatersku karijeri i neporažen je u profesionalnoj. Ima olimpijsko srebro i puno iskustva. Imam dobre sparing-partnere, izmjenjivalo se 7-8 boksača svakih nekoliko tjedana. 

Promijenio sam trenera prije ove borbe, ovo su mi prve pripreme s Ronnyjem Shieldsom u Houstonu. Mislim da sam donio dobru odluku, pripreme su bile stvarno dobre, bez ozljeda, vjerojatno najteži i najbolji kamp u životu."

"Mislim na oca svaki dan, želim pobijediti za njega"

Zahvalio je svima koji su mu omogućili da ipak odgodi borbu koju je toliko čekao: "Otac mi je preminuo prije nekoliko mjeseci, oko mjesec prije nego što je borba bila zakazana. Nisam mogao trenirati, nisam bio prisutan neko vrijeme, bilo mi je teško. Želim zahvaliti svima, Matchroomu, DAZN-u i Zhangu što su razumjeli moju situaciju i odgodili borbu.

Bio sam jako vezan za oca, bio je hrabar, ponosan čovjek koji se nikog nije bojao i naučio me da budem takav, da budem ponosa, pošten i da se ne bojim nikoga i ničega, to trebaš u boksu. Nikad na mene nije stavljao pritisak da moram uspjeti ili biti prvak, kao što mnogi roditelji rade. Teško mi je i bit će mi do kraja života. 

Još mislim na njega svaki dan, naravno da ovu borbu želim posvetiti njemu, pobijediti za njega i svoju obitelj, ali moram ostaviti emocije po strani, slušati trenera, držati se taktike i plana, biti oprezan. Želim ga nokautirati i mislim da ću to učiniti, a definitivno mislim da ću ga zaustaviti", završio je Hrgović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.