Filip "najfauliraniji" Ozobić među Uefinih deset najboljih na U-19 Europskom prvenstvu

"U PRVE dvije utakmice znao je zabljesnuti i nestati, ali se u punom sjaju pokazao protiv Portugala, kada je u hrvatskoj pobjedi 5:0 namjestio tri i postigao četvrti gol", opisuje se sjajan učinak mladog vezista moskovskog Spartaka.

> Hrvatska samljela Portugal s igračem manje

Svrstan je u birano društvo u kojem su se po izboru Uefa.com našlo "deset igrača koji su na sebe skrenuli pozornost u Normandiji, a navijači Chelsea, Benfice, Liverpoola i Barcelone (klubova iz kojih je uefa selekcionirala idealnu momčad) se imaju čemu radovati u budućnosti" stoji na službenim stranicama.

Ozobićeve karakteristike su "jak na lopti, spretan i lukav, a njegova krhka građa prikriva čvrstoću zbog koje je bio igrač s najviše pretrpljenih prekršaja na prvenstvu" ističe Uefa.

Naravno da istaknute karakteristike friškog 19-godišnjaka, koji je prije dvije godine iz mlađih uzrasta Dinama i rodnog Zagreba otišao u Moskvu pod pokroviteljstvom Marka Naletilića, odaju sličnosti s njegovim uzorom Lukom Modrićem.

Uz Ozobića, među desetoricom najboljih su Jerson Cabral, krilo Feyenoorda i Nizozemske, defenzivni veznjak Benfice i Portugala danilo, talijanski napadač Mattia Destro, austrijski ofenzivac Marco Djuricin, lijevokrilni napadač Real Sociedada i Francuske Antoine Griezmann, engleski veznjak Matthew James, francuski napadač Chelsea Gaël Kakuta, najbolji strijelac Prvenstva, Liverpoolov Španjolac Daniel Pacheco i Thiago Alcantara, defenzivni veznjak Barcelone i Španjolske.

Hrvatska je plasmanom u polufinale EP-a mladih reprezentacija izborila plasman na SP reprezentacija igrača do 20 godina starosti koje se sljedeće godine igra u Kolumbiji, gdje će Ozobić svakako imati važnu ulogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.