Flick uoči El Clasica nahvalio zvijezdu Barce: Nikad nisam imao igrača poput njega

Foto: EPA

REAL MADRID u subotu s početkom u 21 sat dočekuje Barcelonu na Santiagu Bernabeuu u prvom ovosezonskom El Clasicu u španjolskom prvenstvu. Barcelona u ovom trenutku ima tri boda prednosti u odnosu na Real, a navijači domaće momčadi nadaju se da će ta prednost već sutra biti izbrisana.

S druge strane, Barcelona, koja ove sezone izgleda sjajno, ima priliku povećati prednost na vrhu tablice u ranoj fazi prvenstva. Carlo Ancelotti je na press-konferenciji odao priznanje novom treneru Barce Hansiju Flicku: "Malo je promijenio filozofiju, igra drugačije, puno direktnije. Ne želim uspoređivati ​​rad jer je Xavi na svoj način odradio odličan posao u Barci. Drugačija je to Barcelona, ​​koju poštujemo jednako kao i Xavijevu."

"Uvijek je nasmiješen"

Otkako je Flick na klupi katalonskog velikana, Barcelona igra veoma napadački nogomet s ekipom koja je prepuna talenata iz La Masije, što oduševljava navijače i vraća ih u zlatna vremena kluba. Jedan od novih lidera ekipe je fantastični ljevonogi brazilski krilni napadač Raphinha (27).

Barcelona u Madrid dolazi na krilima sjajne pobjede protiv Bayerna u Ligi prvaka u kojoj je Raphinha zabio hat-trick. U 13 odigranih utakmica ima 9 golova i 8 asistencija u svim natjecanjima. Flick je prepun hvale za svoju novu zvijezdu: 

"Nikada ni u jednoj momčadi nisam imao igrača poput Raphinhe. Čovjek cijelog sebe daje u utakmicu, ostavlja srce na terenu. I s loptom i bez lopte, Raphinha igra nevjerojatno, uvijek prvi započinje s presingom, kreira šanse i posjeduje sjajnu završnicu. Uz to, uvijek je nasmiješen."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.