Forbes: Nevjerojatna Hrvatska ne treba se nikoga bojati

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 20 sati u Sočiju igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Rusije.

Dalićeva momčad je prema kladionicama lagani favorit, no svi vodeći svjetski mediji u svojim najavama smatraju da Rusija nema previše šanse protiv Hrvatske.

"Rusija je nadmašila sva očekivanja, ali protiv Hrvatske će morati igrati puno bolje nego protiv Španjolske želi li ikakvu šansu za polufinale. Hrvatska je puno opasnija od Španjolske, koja je napadala samo na jedan način, a Rusi su bez ikakvih problema trpjeli njihova bezbrojna dodavanja. Hrvatska je puno raznovrsnija u napadu. Hrvati mogu graditi igru, mogu igrati na kontre, centaršuteve, a mogu zabiti i izvan šesnaesterca. Sigurno je da neće igrati monotono kao Španjolska. Rusija je dosad igrala protiv samo jedne izrazito napadačke momčadi kao što je Hrvatska i izgubila je 3:0 od Urugvaja. Morat će igrati puno bolje", piše u Reutersovoj najavi utakmice.

Amerikanci se, očekivano, jako puno bave analizama i predviđanjima na SP-u iako u Rusiji nema njihove reprezentacije. Washington Post je u tekstu pod naslovom "U finalu SP-a igrat će Engleska, Hrvatska, Švedska ili Rusija. Najozbiljnije", istaknuo da je, unatoč tome što je vrlo mala zemlja, Hrvatska iznimno poznata zbog 15-ak fantastičnih igrača koji igraju u najjačim svjetskim klubovima.

"Rusija je 70. reprezentacija svijeta u društvu Zelenoortskih Otoka, Finske, Albanije, Jamajke i ostalih. Igrali su u najlakšoj skupini na prvenstvu. Urugvaj ih je razbio, a imali su sreće da je Salah bio ozlijeđen i nije bio na svojem nivou. Hrvatska je bolja momčad, ali ne bi bilo prvi put da domaćin, koji je prije prvenstva bio autsajder, dogura daleko kao, recimo, Južna Koreja", stoji u tekstu Washington Posta.

Portal Sport360 najavio je utakmicu kroz tri ključne usporedbe, onu golmana, veznih igrača i napadača. U sva tri duela prednost su dali Hrvatima. Subašića su okarakterizirali kao pouzdanijeg vratara od Akinfejeva, talentiranog Golovina kao ipak još nedoraslog Modriću, a Mandžukiću su dali prednost ispred Artema Džjube.

"Iako ne zabija previše golova, Mandžukićeva igra je puno više od toga. Razvlači obranu, navlači na sebe igrače pravodobnim utrčavanjem i otvara prostor suigračima. Osim toga, Mandžukić se uvijek pojavi na velikim utakmicama i budite sigurni da će ostaviti trag u Sočiju", stoji u njihovom tekstu.

Forbes je susret najavio kroz pet informacija o obje reprezentacije i zemlje, a prednost je dao Hrvatskoj.

"Otkako je samostalna, Hrvatska je uvijek imala dobru reprezentaciju. No čini se da je ova ipak najbolja, predvođena nevjerojatnom veznom linijom iz El Clasica, Modrićem i Rakitićem. Tu su i Mandžukić i Perišić koji svi skupa vjerojatno neće vidjeti sljedeće Svjetsko prvenstvo. Hrvatska se ovdje ne mora nikoga bojati i neće imati bolju šansu da nadmaši uspjeh iz 1998. godine. Rusija će biti tvrd orah, ali Hrvatska pobjeđuje 1:0", objavio je Forbes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.