Esport

Ford ulazi u esport, evo za koju se igru odlučio

Screenshot: Forza Motorsport 7

FORD je odlučio snažnije pristupiti esport tržištu formiranjem timova za virtualne utrke pod imenom Fordzilla. Poznata automobilistička kompanija okupit će najbolje virtualne vozače iz Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva, a bit će oformljen i europski tim od najboljih vozača iz nacionalnih timova.

>Pogledajte kako izgleda novi Need for Speed

>Ovom su rečenicom tvorci Fortnitea razbjesnili sve igrače

Fordzilla će se tako natjecati u Forza Motorsport 7, popularnoj Microsoftovoj trkaćoj igri. U Fordu su, naime, prepoznali da milijuni ljudi igraju Forzu Motorsport svaki mjesec, a njih čak milijun u igri odabire vozila marke Ford. Međutim, izgledno je da će se natjecati i u nekim drugim igrama.

Nije to prvi put da Ford surađuje s Microsoftom. U 2017. je bio partner prvog Forza Racing Championshipa u kojem je glavna nagrada bila Ford Focus RS. Najava Fordovog ulaska u esport stigla je netom prije početka Gamescoma u Kölnu koji će trajati do subote 24. kolovoza. Radi se o jednom od najvažnijih gaming događaja godine, a Ford bi svoje prve virtualne vozače trebao pronaći baš na Gamescomu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.