Foto - Poljaci: Imamo bolje pucače, a vi ovisite o Aliloviću



POLJACI su tek oko 19 sati krenuli odraditi svoj posljednji trening uoči sutrašnjeg polufinalnog okršaja protiv Hrvatske. Za zagrijavanje se igrao nogomet, a kasnije su vrata Stadthallea očekivano zatvorena novinarima i znatiželjnicima. Koliko smo mogli vidjeti, atmosfera u Wentinoj momčadi je dobra unatoč jučerašnjem porazu protiv Francuza, koji im je malo poljuljao apetite.

To potvrđuju i poljski novinari koji su čekali na još pokoju izjavu kojom bi kompletirali svoje današnje izvještaje iz Beča.

"Nakon što smo redom dobili Šveđane, Nijemce i Španjolce, nastala je euforija, mislilo se da ćemo postati prvaci Europe ili igrati u finalu. No nakon jučerašnjeg poraza od Francuske, više nismo sigurni. Malo nas je on otrijeznio. Zadovoljni smo ukupnom igrom na Euru, ali je prvo poluvrijeme protiv Francuza bilo jako loše", rekli su nam kolege s poljske nacionalne televizije.

Šanse su, procjenjuju, izjednačene, a nijanse će presuditi.

"Šanse su 50:50, sve ovisi o danu pojedinih igrača, tko će biti sutra raspoloženiji, naši ili vaši igrači. Recimo, u vašoj momčadi je vrlo bitno kako taj dan igra Alilović. Slično je zapravo i sa Szmalom, našim vratarom. Mi dosta o njemu ovisimo. U posljednje vrijeme dvaput je Hrvatska pobjeđivala na velikim natjecanjima, a mi smo dobili na Olimpijskim igrama. Bit će gusto."

Kada smo ih upitali koje su njihove najjače, a koje najslabije strane, dobro su se zamislili na ovo drugo pitanje. Kvaliteta, smatraju, imaju mnogo, a mana jako malo.

"Naša najjača strana je momčadska igra. Imamo 15 jednako nadarenih igrača koji su svi tu negdje. Mogli bismo reći da nemamo slabe strane. Eventualno su to krila. Posebno nismo zadovoljni našom desnom stranom. Imamo jako dobre pucače i tu smo vjerojatno jači od Hrvatske", objašnjava novinar.
 
"Jaki ste individualno"

Onda smo temu prebacili na hrvatsku momčad. I tu su bili puni hvale...

"Hrvatska je najjača u iskusnim individualcima kao što su Balić, Lacković, Alilović i posebno Vori. Jučer ste odigrali dobro i sigurno je da će nam biti teško."

Na kraju smo upitali kolege hoće li poljska javnost biti razočarana ako Hrvatska sutra prođe u finale. Nisu dvojili.

"Naravno da bi bili razočarani. Cijela Poljska prati Europsko prvenstvo. Tijekom sezone malo tko gleda rukomet, ali je u siječnju ludnica. Jednom godišnje cijela javnost prati to veliko natjecanje i onda su očekivanja velika. Procjenjujemo da će oko četiri ili pet milijuna gledatelja biti uz male ekrane tijekom polufinala."

Iako nam to nisu htjeli izričito potvrditi, dojam je da Poljaci polufinale protiv Hrvatske vide kao svoju veliku priliku koja se ne smije propustiti. Smatraju da su u ovom trenutku jača momčad od Hrvatske, a kada smo im rekli da ih je i Červarov pomoćnik Goluža proglasio favoritima, rekli su da ih to ne čudi. Ipak, i oni su svjesni da bi malo koja momčad imala odgovor na partiju koju je Hrvatska pružila protiv Danaca i zato će sutrašnji polufinale biti pravi coin flip.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.