FOTO Prvi trening hrvatske reprezentacije uoči nastavka Lige nacija

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči dviju utakmica Lige nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu, 12. listopada, igrat će protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak, 15. listopada čeka gostovanje u Poljskoj. Hrvatska je natjecanje u Ligi nacija otvorila porazom u Portugalu (2:1), nakon čega je u Osijeku savladala Poljsku (1:0).

Prve dvije reprezentacije u skupini izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A. Hrvatski nogometaši napravili su prvi zajednički trening u Zagrebu. Na njemu je bila većina igrača iz prvog sastava, no ne i Mateo Kovačić koji će se priključiti reprezentaciji kasnije.

Hrvatska je trenutno na drugom mjestu skupine 1 elitne razine Lige nacija. Ima tri boda, dok je na prvom mjestu Portugal s dvije pobjede, odnosno šest bodova. Škotska je zasad najveći kandidat za ispadanje. Igrala je slabo u prve dvije utakmice te nije uspjela uhvatiti ni boda.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.