Francuski rukometaši u drami pobijedili Mađarsku i provukli se u četvrtfinale OI-ja

Foto: Profimedia

FRANCUSKA rukometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara kao četvrtoplasirana u skupini B. Za to joj je u zadnjem kolu trebao barem bod protiv Mađarske, a na kraju je došla do teško izborene pobjede od 24:20. Francuzi će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke.

Mađari vodili 15 minuta prije kraja pa se ugasili 

Domaćin Olimpijskih igara bolje je otvorio susret i na poluvremenu imao tri gola prednosti (11:8), ali Mađari su u uvodnim minutama drugog dijela bili odlični i stigli do preokreta. Tako je 15 minuta prije kraja na semaforu bilo 18:16 za Mađarsku, a Francuskoj je prijetilo šokantno ispadanje u skupini.

Ipak, Mađari su se u zadnjih 15 minuta potpuno ugasili. U tom su periodu zabili tek dva pogotka naspram osam francuskih. Mađarskoj je stao napad, a razbranio se Vincent Gerard, koji je na kraju došao do 11 obrana.

Najbolji strijelac Francuske bio je Elohim Prandi sa sedam golova, dok su po pet zabili Dika Mem i Hugo Descat. Mađarsku je sa šest pogodaka predvodio Bence Imre, dok su po četiri imali Gabor Ancsin i Zoltan Szita.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.