Francuskinje europske košarkaške prvakinje

Košarkašice Francuske pobijedile su Ruskinje u finalu Eurobasketa igranog u Latviji. U finalnom su ogledu, u Rigi, slavile 57:53.

Košarkašice Pierrea Vincenta tako su se ponovno popele na krov Europe, prvi put nakon 2001. godine, kada su slavile pred domaćom publikom, u Francuskoj. Učinile su to kao jedina neporažena ekipa tijekom svih devet utakmica latvijskog Eurobasketa.

U finalu su vodile praktički od početka do kraja utakmice. Posljednji su put Ruskinje prednost imale u 12. minuti (13:12). Treća je četvrtina, tijekom koje su Francuskinje vodile i rekordnih 16 poena razlike, završila prednošću kasnijih pobjednica 46:33. Igračice nekad velikoga ruskog košarkaša Valerija Tihonjenka, koji se već dokazao i kao trener muških sastava, odlično su odigrale posljednjih 10 minuta, no bolje od konačnih minus četiri nisu mogle.

Najbolja je u pobjedničkim redovima bila 22-godišnja igračica na poziciji centra, Sandrine Gruda. Ubacila je 12 poena i dodala sedam skokova. Za Ruskinje je 13 koševa uz šest skokova upisala Marija Stepanova, također na poziciji centra.

U dvoboju za treće mjesto Španjolska je pobijedila Bjelorusiju 63:56. Opet je najbolja u redovima “furije” bila Anna Montañana sa 16 ubačenih poena.

Eurobasket košarkašica, Latvija, finale:

Francuska – Rusija 57:53

Za brončanu medalju:

Španjolska – Bjelorusija 63:56

Za peto mjesto:

Italija – Grčka 56:60

Za sedmo mjesto:

Latvija – Slovačka 67:59

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.