Francuz nakon Olimpijskih igara žicao NBA angažman na društvenim mrežama. Dobio ga je

Foto: Profimedia

FRANCUSKI košarkaški reprezentativac Guerschon Yabusele odlazi iz Real Madrida i vraća se u NBA ligu nakon pet godina. S 28-godišnjim, 204 cm visokim krilnim centrom jednogodišnji ugovor na 2.1 milijun dolara potpisali su Philadelphia 76ersi.

Yabusele je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, na kojima je Francuska osvojila srebro nakon poraza od SAD-a u finalu, s prosjekom od 14.0 poena bio drugi strijelac domaćina, iza Victora Wembanyame. Posebno je dobar bio u nokaut-fazi u kojoj je Kanadi u četvrtfinalu zabio 22, Njemačkoj u polufinalu 17, a SAD-u u finalu 20 poena, uz spektakularno zakucavanje preko LeBrona Jamesa.

Žicao NBA angažman na X-u

Američki mediji raspravljali su o tome ima li u NBA ligi mjesta za Yabuselea, a on je sam nakon Igara na X-u pozvao NBA klubove da mu daju drugu priliku. To su učinili Sixersi, koji su ovog ljeta napravili veliko preslagivanje momčadi s naglaskom na dovođenje Paula Georgea kao slobodnog igrača iz LA Clippersa.

Yabusele je 2016. godine bio pick prve runde drafta, na kojem su ga kao 16. izabrali Boston Celticsi. Pridružio im se godinu dana kasnije, ali je u dvije sezone sakupio samo 74 nastupa s mizernom minutažom i dobar dio vremena proveo u G-Leagueu.

Dobio otkaz u Bostonu, igrao u Kini, procvao u Realu

Celticsi su ga otpustili na ljeto 2019., nakon čega je potpisao za kineske Nanjing Monkey Kingse, ali se odmah na početku pandemije vratio kući u ASVEL. Na ljeto 2021. potpisao je za Real Madrid i u protekle tri godine se razvio u jednog od najboljih europskih košarkaša te uz Marija Hezonju osvojio naslov prvaka Europe 2023.

Ovaj put bi se Yabusele, koji je prošle sezone u Euroligi bilježio prosjeke od 10.0 poena i 5.0 skokova, mogao izboriti za ozbiljniju ulogu jer Sixersi nemaju pravo pričuvu na poziciji četvorke iza pretpostavljenog startera Caleba Martina, pristiglog iz Miamija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.