Francuzi objavili cijenu: Za Lovrena osam milijuna eura plus 1,5 milijun bonusa

DEJAN LOVREN odlučan je da dokaže kako u Lyon nije došao slučajno, navod je na službenom webu francuskog kluba koji je jutros novinarima predstavio svoje novo pojačanje. Kao što je bilo i očekivano, Lyon je objavio i iznos transfera: Dinamu će pripasti osam milijuna eura odštete te do milijun i pol eura bonusa, određenog različitim klauzulama.

Iako je Dinamov direktor inzistirao na maksimalnoj diskreciji, "prema željama platitelja koji ima pravo na to", bilo je jasno da Lyon neće skrivati cijenu koju će platiti za "najtalentiranijeg igrača Europe", kako su okarakterizirali Dejana Lovrena.

"Lovren je značajna investicija, s njim nastavljamo naš put. Radi se o talentu i mladosti za budućnost", istaknuo je u startu predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Iskreno je priznao da su pregovori sa Zdravkom Mamićem bili mučni; "Stvari su se zakomplicirale, ali naš Florian Maurice odlično je vodio posao. Uostalom, nikada nije lako pregovarati oko mladog igrača, konkurencija je bila jaka i ozbiljna. Svatko u pregovorima ima svoj put i treba zadovoljiti interese obiju strana."

Zašto je Lovren odabrao Lyon, a ne Chelsea ili Tottenham, upitali su francuski kolege na službenoj press konferenciji.

"Bila je to kombinacija: željeli smo platiti više, a Lovren je zaključio da je Lyon najbolji izbor za ostvarenje njegovog sportskog puta."

"Lovren nije rizik, već ulaganje"

Je li kupnja Lovrena svojevrsni rizik?

"Ne, to je ulaganje, investicija u budućnost. I to sigurna investicija, nikakvo kockanje."

Lovren koji će u Lyonu nositi dres s brojem 26 predstavio se novinarima:

"Svestran sam igrač, jednako dobar s obje noge i mogu igrati na svim obrambenim pozicijama. No, najbolje se osjećam na poziciji desnog braniča."

Trener Calude Puel, koji je Lovrena već usporedio s Edmilsonom, poznatim defenzivnim veznjakom Lyona, dodao je kako se radi o igraču jakog karaktera.

"U narednih šest mjeseci očekujem da se u potpunosti aklimatizira na francusku ligu."

Lovren je jutros pohodio i prvi Puelov trening. Zajedno s Dinamovim direktorom vraća se u Zagreb kako bi sredio papirologiju oko razlaza s Dinamom, a novi trener u Francuskoj ga očekuje već u subotu.

"Za mene je velika čast biti dio Lyonove momčadi. Radi se o klubu koji je među deset najboljih u Europi. Nadam se da ću uskoro zaigrati u Ligi prvaka i dokazati treneru te navijačima da zaslužujem mjesto u prvih 11. Nije slučajnost što sam došao baš u Lyon.", zaključio je Lovren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.