Francuzi optimistični: Ne možemo biti motiviraniji za utakmicu s Hrvatskom

FRANCUSKA u finalu EP-a protiv Hrvatske ima priliku upisati se u povijest kao prva reprezentacija koja je postigla "hat-trick" - za redom osvojila Olimpijske igre, Svjetsko i Europsko prvenstvo. Sutrašnja utakmica bit će susret starih znanaca što sugeriraju i francuski mediji. Tamošnje novine s poštovanjem pišu o Hrvatskoj iako svoju reprezentaciju vide na tronu Europe.

"Francuska vrlo dobro poznaje svog protivnika u finalu. Bit će to uzvrat s prošlog Svjetskog prvenstva u Zagrebu kada smo slavili 24:19. No, važnije je da će to biti dvoboj dvije najbolje rukometne reprezentacije u posljednjih 15 godina. Dvostruki olimpijski prvaci, Hrvati su 2003. osvojili svjetsko zlato, ali nikad nisu uzeli naslov najbolje momčadi u Europi. Posljednji put su u finalu izgubili od Danske 24:20", piše L'équipe.



Le Figaro donosi izjave kapetana Jeromea Fernandeza i Michaela Guigoua. Francuzi se posebno boje atmosfere u Beču gdje će, kako piše tamošnji mediji, bit pet tisuća grlatih Hrvata.

"Protiv Hrvatske će biti jako teško. Kvalitetna je to momčad koju poznajemo jako dobro. Ali, naša velika prednost je što imamo dva ili tri sata više za odmor od njih", rekao je Fernandez.

Krilo Gigou kaže: "Ne možemo biti motiviraniji za utakmicu s Hrvatima", dok se Guillaume Gille najviše boji Ivana Balića: "Balić dugo vremena nije igrao dobro kao na ovom prvenstvu."

Figaro je ukratko opisao koje su najjače strane hrvatske reprezentacije.

"Na golu je Alilović koji ima 36 posto obrana, zatim tu Ivan Čupić, njihov najbolji strijelac. Igor Vori igra u obrani i napadu, Domagoj Duvnjak je jako koristan... ne treba zaboraviti ni Balića koji je od prošlog Svjetskog prvenstva vrlo dobar prijatelj s Nikolom Karabatićem", piše francuski novinar i zaključuje da će još jedno veliko finale biti rat živaca dviju reprezentacija.

Ouest-France donosi izjave francuskog izbornika Claudea Oneste.

"Hrvatska je briljanta momčad, a posebno su dobri u obrani. Protiv Poljske su primili samo 21 gol što dovoljno govori. Mi smo u maloj prednosti jer smo ih dobili na prošlom Svjetskom prvenstvu. No, morat ćemo odigrati našu najbolji partiju, a svaka pogreška može biti presudna", kaže Onesta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.