František Straka novi češki izbornik: Hoće li Miro Slepička dobiti pozivnicu?

ČEŠKI nogometni savez objavio je da je 50-godišnji František Straka, nekadašnji reprezentativac Čehoslovačke, imenovan novim izbornikom.

Podsjetimo da je Češki nogometni savez početkom travnja otpustio izbornika Petra Radu nakon niza loših rezultata u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Trenutačno Češka u kvalifikacijskoj skupini 3 zauzima četvrto mjesto, a samo će najbolja reprezentacije iz skupine sigurno osigurati SP.

Straka je 35 puta igrao za češku reprezentaciju, a kao trener je vodio prašku Spartu, Češke Budejovice, Teplice i Plzen. Bio je trener i u insbruškom Tirolu.

Dinamov napadač Miroslav Slepička nekoliko je puta istaknuo kako se nada da bi u budućnosti opet mogao biti u planovima novog izbornika te da će pokušati ponovno navući reprezentativni dres.

Osnovni preduvjet je da vrati veliku golgetersku formu u kojoj je bio kada je Croatiji iz Sesveta i Varteksu zabio u dvije utakmice šest komada. Do sada je Slepička ubilježio jedan nastup za seniorsku vrstu i to protiv Sjeverne Irske u Belfastu u rujnu prošle godine.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.