Fury o najjačem protivniku ikad: Nokautirao je ljude tako da su im se noge tresle

Foto: EPA

TYSON FURY (36) u boksačkoj karijeri upisao je 34 pobjede, jedan neriješeni ishod i jedan poraz. Bolji od njega bio je samo Oleksandr Usik (37) u svibnju, kada je podijeljenom sudačkom odlukom u meču stoljeća ujedinio sve titule u teškoj kategoriji. Međutim Fury kaže da Usik nije najjači suparnik s kojim se ikad borio, već je tu titulu dao Amerikancu Deontayu Wilderu (38).

Tysonova jedina neriješena borba bila je upravo s Wilderom početkom 2018. godine, nakon čega su odradili još dva međusobna meča u veljači i listopadu 2022. godine. Fury, poznat i pod nadimkom Kralj Cigana, slavio je oba puta. U razgovoru s Paulom Dempseyjem objasnio je zašto je Wilder najjači s kojim je ušao u ring.

"Gledao sam kako nokautira ljude tako da su im se noge tresle na podu"

"Bio je na svojem vrhuncu kada smo se borili, bio je dinamitni udarač, onaj koga treba pobijediti. Napraviš li jednu pogrešku, gotovo je u bilo kojoj rundi, prvoj ili 12. Gledao sam kako nokautira ljude tako da su im se noge tresle na podu. Zastrašujući nokauti. Sažetak njegovih nokauta možda je i najbolji od svih.

Ulazeći s njim u ring nisam pomišljao na to da će me uspavati ili pogoditi svojim udarcima, samo sam razmišljao o tome kako moram boksati, kao i uvijek. Nikad ne razmišljam kako ću držati ruke podignute zbog nekog borca. Moje su ruke veći dio moje karijere bile dolje i tamo će ostati.

Nažalost, takav sam. Ako moram dobiti udarac u lice, dobit ću ga. Već sam ih puno dobio", izjavio je Fury, koji će 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji imati uzvrat s Usikom.

Wilder ima 43 pobjede, od kojih su 42 nokautom

Wilder je od 2015. do 2020. bio svjetski prvak po WBC-u. Kao amater je 2008. osvojio broncu na Olimpijskim igrama, dok u profesionalnoj karijeri ima 43 pobjede (42 nokauta), jedan neriješen ishod i četiri poraza. Poznat je po nevjerojatno snažnim udarcima te nosi nadimak Brončani bombarder.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.