Futsal Dinamo se bojao ispadanja. Onda se u Zagreb vratila legenda

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

VEČERAS se u Draženovom domu od 20.15 sati igra treća utakmica finala Prve hrvatske malonogometne lige. Futsal Dinamo će u krcatoj dvorani protiv Olmissuma loviti prednost. Podsjetimo, ekipa koja prva stigne do tri pobjede postat će prvak Hrvatske, a nakon dvije omiške utakmice rezultat je 1:1.

Već u ponedjeljak igra se četvrta utakmica. Ako ni tada neka od ekipa ne ostvari treću pobjedu, odlučujući susret igrat će se na omiškom Ribnjaku. Nakon najave Dinamovog kapetana Ivana Pavlića i razgovora s pivotom Olmissuma Antonijom Sekulićem, donosimo vam i intervju s njegovim čuvarom i jednim od najboljih igrača u povijesti hrvatskog futsala, Tihomirom Novakom.

On je prije gotovo 11 godina predvodio hrvatsku reprezentaciju do četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu, a u karijeri je zabilježio 105 nastupa za ‘kockasti’ dres i pritom zabio 37 pogodaka. Igrao je u Italiji, osvajao titule u Hrvatskoj i Češkoj, a dvaput je i službeno proglašen najboljim hrvatskim igračem.

Dinamo je nakon prve polusezone bio osmi na tablici od deset klubova. Tada je stigao Novak, a Plavi su doživjeli preporod i u čitavoj sezoni i playoffu su doživjeli samo jedan jedini poraz unutar 40 minuta.

Kako si zadovoljan igrom Dinama i rezultatom u prve dvije utakmice?

Naravno da smo htjeli uzeti obje pobjede da brejk bude potpun, ali nismo nezadovoljni ni s ovom jednom. Posebno zato što smo pobijedili drugu. Mislim da nam to psihološki puno više znači i da je sad momentum bolji nego da smo pobijedili prvu pa izgubili drugu.

Dojam je da je Dinamo i u prvom susretu imao sve u svojim rukama, ali je onda nervoza odvela utakmicu u krivom smjeru?

Obje utakmice su bile jako izjednačene i, realno, obje su mogle otići na bilo koju stranu. Ne mogu reći kad uzmem sve u obzir da smo zaslužili više od ovog što smo donijeli u Zagreb i u Draženov dom.

Došao si na polusezoni kada je Dinamo bio u velikim problemima. Kako si doživio svoju ulogu kao igrač, jesi li postao i trener mladima kao najiskusniji i najtrofejniji igrač u ekipi?

Mislim da sam ekipi donio ono što se od mene očekivalo i na terenu, ali i izvan njega na ljudskoj razini. Nadam se da pomažem našim mladim igračima da se razviju i znaju da sam im uvijek na raspolaganju za neki savjet.

Prvi dio sezone igrao si veliki nogomet, za niželigaša Moslavinu s kojim si skoro izbacio Rijeku iz kupa. Što ti je na velikom terenu pomoglo od onog što si naučio na futsalu i obratno?

Nemam neki poseban komentar na to. Smatram da je svakom igraču velikog nogometa za razvoj vrlo dobro da igra i trenira futsal, tu si stalno s loptom i puno elemenata ti pomaže da se tehnički razviješ.

Otkud broj 24 na tvojim leđima? Je li istina da je to u čast Kobea Bryanta?

Kad sam došao, moja dva broja bila su zauzeta - 14 i 10. Zbog toga sam odlučio uzeti dres koji je njihov zbroj. Ali Kobe je za mene svakako jedan od najvećih sportaša svih vremena, tako da je i to jedan od razloga zašto sam uzeo baš 24.

🔵 Break u Omišu svojim su pogotcima potpisali Kristijan Postružin, Kristian Čekol, Mateo Mužar, a jedan gol rezultat je pogotka u vlastitu mrežu. Uživajmo još jednom u velikoj pobjedi Dinama! 🍿 🔜 Treća utakmica finala: Futsal Dinamo - Olmissum (petak, 26.5., 20:15, KC Dražen Petrović, MAX Sport 1) ❗ Ulaznice u pretprodaji na CoreEvent: bit.ly/FD-OLM-FINALE3 🎥 MAX Sport

Objavljuje Futsal Dinamo u Utorak, 23. svibnja 2023.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

U ovoj seriji biješ bitke s dva sjajna pivota, Nikolom Pavićem i posebno Antonijom Sekulićem. Kakav je dojam ostavio na tebe?

Sekulić je odličan pivot i jako je puno napredovao u zadnje dvije godine. Olmissum jako puno igra na pivote tako da često imam okršaje s njim. Sekulić je jako opasan igrač i uvijek moraš biti oprezan kad je on u igri. Dosad smo napravili dobar posao u tome da ga zaustavimo, nadam se da ćemo to nastaviti i u Zagrebu.

Kako si doživio spektakl protiv Novog vremena na drugoj utakmici polufinala? Jesi li ikad igrao u takvoj atmosferi?

Mislim da nitko od aktualnih igrača nije nikad doživio atmosferu kakva je bila u susretu protiv Makarana. Ono je bilo neviđeno i nitko nije mogao biti pripremljen za ono što će biti u Dvojci. Sad se svi veselimo petku i nadamo se još većoj ludnici.

Koliko je teško u takvim uvjetima biti usredotočen na igru? Može li to na neki način biti otegotna okolnost Dinamu, ima li straha da će vas tribine previše "odnijeti naprijed"?

Onakva atmosfera nas itekako motivira, ali isto to vrijedi i za naše protivnike. Mislim da se ne trebamo toga plašiti. Moramo igrati svoju igru, a tribine će nas pogurati u teškim trenucima. Znamo da nam neće dati da se predamo ako rezultat bude loš.

Ulaznice za četvrtu utakmicu finala u pretprodaji

Prva zagrebačka utakmica finala rasprodana je još u srijedu, a ulaznice za drugu utakmicu, koja se igra u ponedjeljak, prodaju se odlično. Više od četiri dana prije početka utakmice rasprodano je pola kapaciteta Draženovog doma.

Ulaznice za četvrtu utakmicu mogu se nabaviti na online platformi Core Event, a od subote, 27. svibnja i u BBB Fan Shopu. U slučaju da Dinamo ode do kraja, bit će to prvi naslov prvaka u povijesti kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.