Futsal: Klub iz Makarske među najboljih 16 u Ligi prvaka

Foto: Matko Begović, MNK Novo Vrijeme Apfel

IAKO im je za osvajanje prvog mjesta u skupini bio potreban i bod, igrači Novog Vremena protiv Aktobea su pred svojim navijačima u Makarskoj došli do sva tri (4:3) i tako s maksimalnih devet ušli u Elitnu rundu Lige prvaka.


Početni pritisak domaćina nije urodio plodom, propušteno je nekoliko šansi, a onda je Aktobe uspostavio ravnotežu i čak mogao i povesti. No, vodstvo je ipak otišlo na stranu Makarana. Igrala se 12. minuta kada je Musinov odličnom dugom loptom pronašao Lucasa koji prsima smiruje loptu i pogađa za 1:0.


No vodstvo Makarana trajalo je svega osam sekundi. Napravili su šesti akumulirani prekršaj, a iz kaznenog udarca precizan je bio Imanalin. Igor Osredkar vratio je prednost Novom Vremenu četiri minute kasnije i s tim se rezultatom otišlo na odmor.


U uvodu drugog dijela domaćin je dominirao i nizao šanse, ali ih je i promašivao (Osredkar, Babić, Lucas). Kazna je stigla u 30. minuti kada je Sirji poravnao na 2:2. Međutim, makarsko srce ponovno se pokazalo u punom sjaju. Prvo je Lucas iz okreta pogodio za 3:2 u 34. minuti, a onda je Dudu manje od dvije minute prije kraja potvrdio pobjedu pogodivši sa svoje polovice nakon što su gosti izvadili vratara. Do kraja je Aktobe postigao tek počasni pogodak 36 sekundi prije zadnje sirene.


Makarani se sada pripremaju za Elitnu rundu gdje se nalaze među 16 najboljih momčadi Europe. U novoj fazi ponovno će biti četiri skupine s po četiri kluba, s tim da samo pobjednik ide na Final Four. Ždrijeb je u petak 12. listopada u Nyonu, a turnir je na rasporedu u studenom.


U Elitnoj su rundi još Benfica, Sporting (Portugal), Barcelona, Inter FS (Španjolska), Halle-Gooik (Belgija), Chrudim (Češka), Ekonomac (Srbija), Ugra, Sibirjak (Rusija), Dobovec (Slovenija), Kairat (Kazahstan), Lidselmaš Lida (Bjelorusija), Acqua e Sapone (Italija) i Vytis (Litva). Slobodno je još jedno mjesto koje će se popuniti u nedjelju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.