Gabriel Vidović je napustio Dinamo i vratio se u Bayern

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

GABRIEL VIDOVIĆ (20) neće ostati u Dinamu. Danas mu je istekla posudba iz Bayerna te se vraća u svoj matični klub. Dinamo je jednogodišnju posudbu platio 500.000 eura, a imao je opciju kupiti Vidovića za 3.5 milijuna eura. Ta opcija je vrijedila do 1. lipnja, a Dinamo je navodno ponudio Bayernu 1.7 milijuna eura za njegov otkup, što su Bavarci, logično, odbili jer mogu dobiti dvostruko više.

Da je Dinamo aktivirao opciju otkupa, Bayern bi imao pravo prvokupa za 11.5 milijuna eura. Bilo je jasno već neko vrijeme da Dinamo neće platiti 3.5 milijuna eura, a kada je odbijena manja ponuda, Dinamo je pokušao isposlovati produljenje posudbe na još jednu godinu. No ni to se nije dogodilo te Vidović napušta Maksimir.

Odličan u finišu sezone

Vidović je, kao i čitava momčad, proživio čudnu sezonu, ali je u njezinom finišu bio jako dobar. Odlično se snašao na lijevom boku u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji, riješio je neke utakmice i pokazao je da može igrati na nekoliko pozicija. Navodno je želio ostati u klubu, trener Sergej Jakirović ga je htio, ali nije došlo do dogovora.

Dinamo se ovim riječima oprostio od njega na društvenim mrežama: "Danas se od Dinama oprašta Gabriel Vidović koji se vraća u svoj matični klub nakon uspješne godine provedene s nama. Tijekom svog boravka, Gabriel je nastupio 40 puta te ostvario učinak od 9 pogodaka i 4 asistencije. Zahvaljujemo mu od srca na važnoj ulozi koju je odigrao u osvajanju prvenstva i Kupa te nezaboravnim trenucima koje je podario Dinamu i našim navijačima. Gabriel, želimo ti sve najbolje u daljnjem razvoju karijere!"

Danas se od Dinama oprašta Gabriel Vidović koji se vraća u svoj matični klub nakon uspješne godine provedene s nama....

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Sunday, June 30, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.