Galerija: Pogledajte kako će sljedeće sezone izgledati dres Barcelone

PRESTAVLJENE su nove garniture dresova koje će nogometaši Barcelone nositi sljedeće sezone. Nosit će ih i u posljednjim dvjema ovosezonskim utakmicama Primere, protiv Osasune i Deportiva.

Prozvođač opreme za katalonski klub, Nike, vratio se standardnome, prugastom izgledu dresova, vertikalno izredanom u mornarsko-plavu odnosno bordo boju. Ove su sezone dresovi ponajbolje svjetske momčadi bili vertikalno podijeljeni na dva dijela, u crveno i plavo.

Novina u dizajnu također je tkz. v-izrez, te obrub sa spojenima crnom i žutom prugom. Na stražnjemu vratnom dijelu nalazi se Senyera, katalonska zastava.

Majica je proizvedena od materijala posebno dizajniranog da bi upijao znoj dajući igračima osjećaj suhoće i svježine duže vrijeme. Njegov trodimenzionalni sastav dopušta pojačani protok zraka između tkanine i kože, te sprečava lijepljenje za tijelo.

Gaćice su cijele u mornarsko-plavoj boji osim dviju bordo-pruga na svakom boku, dok se na štucnama plava i bordo boja redaju u horizontalnim nizovima. Na dijelu koji pokriva list noge upisano je "Barca".

Druga, rezervna kombinacija zadržava sličnost s postojećom. U tonu je svijetle mango boje, koja evocira na Mediteransko more.

U finalu Lige prvaka Barcelonine će zvijezde ipak igrati u ovosezonskim izdanjima dresova, obzirom da tako nalažu Uefina pravila. Guardiolina će momčad kao domaćin istrčati u svojoj osnovnoj kombinaciji.

Poznato je da je Barcelona tijekom cijele povijesti imala samo jednog "sponzora" na dresu, a to je UNICEF, međunarodna organizacija koja skrbi o djeci.

Barca je s UNICEF-om sklopila ugovor 2006. i kroz pet godina će toj organizaciji dati 1.9 milijuna dolara. Klub je već nekoliko puta odbio unosne ponude velikih kompanija koje su željele da katalonski ponos ima njihovo ime na dresu.

M.Pa.
Foto: fcbarcelona.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.